Pusna sportska nijansa

Karnevalske igre u Boćarskom domu na Podvežici

Ivor Balen

Natjecali se u brzinskom piljenju drva, skakanju u vrećama, držanju krigle, utrci kariola, prenošenju jabuka i na koncu, najpopularnijoj disciplini, potezanju konopa



RIJEKA Treće izdanje Karnevalskih igara održano je jučer u Boćarskom domu na Podvežici uz sudjelovanje osam skupina i osam tona dobrih vibracija i raspoloženja. Karnevalske igre su specifična manifestacija koja je obogatila ionako raskošnu riječku pusnu ponudu sportskom nijansom. Ili bolje rečeno, natjecateljskom, jer grupe nisu odmjeravale snage u nogometu ili košarci, nego u brzinskom piljenju drva, skakanju u vrećama, držanju krigle, utrci kariola, prenošenju jabuka i na koncu, najpopularnijoj disciplini, potezanju konopa. 



Prvo mjesto osvojila je ekipa Vlahov breg s 44 boda, drugo Popay iz Primoštena s 27 bodova, a treće KG Malinska s bodom manje. Najboljima su pripale medalje, a pobjednici su dobili i pehar u obliku krigle piva.





    Dok je student Pomorskog fakulteta i član grupe Pom-f-ri Luka Skorić pilio drvo, ostali članovi skupine, a posebno članice, vrištali su mu na uho. I ajde ti ne prepili prvi, što je Luki na koncu i uspjelo, barem u odnosu na izravnog suparnika. Sustav je naime takav da se »igra jedni na jedne«, a na kraju svake discipline uspoređuju se sva vremena i dijele bodovi od nula do sedam. 


    – Mene su izabrali da pilim drvo jer ne živim u Rijeci nego u Viškovu, a tamo je blizu šuma… Teško je bilo, pila je mala. Ali inače nisam loš, imam tehniku jer često doma pilim, ali motorkom. Nadamo se pobjedi, kako ne, rekao je Skorić. 


    Slijedio je slalom u vrećama između čunjeva. Bilo je razbijenih stražnjica, izvrnutih gležnjeva i nekoliko ružnih padova, ali sve u žaru borbe za ekipu. Nikome crveni dlanovi nisu smetali, pogotovo ako su pocrvenili od pljeskanja. Ovo je inače igra u kojoj su djevojke manje-više ravnopravne muškarcima.