Spiritova "Rasprodaja"

DJ-evi rasplesali penziće na riječkoj placi

Andrej Petrak

Pun pogodak bio je Smeđi Šećer, koji je izabrao stare Yugo ploče pa su se umirovljenici prisjećali starih uspješnica, a mnogi su prepoznali o kojim se pjesmama radi



RIJEKA Spiritovi DJ-i razveselili su nebrojene kupce na glavnoj riječkoj placi, pogotovo umirovljenike, nastupivši usred subotnje špice, među štandovima sa svježim voćem i povrćem, te proljetnim cvijećem.


Na nastupu prigodno nazvanom »Rasprodaja« Spiritovci su zasvirali »sotto voce« u raznim stilovima, snimajući novu, već sedmu epizodu emisije BRUM, koja na RiTV-u i Spiritovom YouTube kanalu, svakoga puta predstavi po jedan novi »upravo položeni« kada i jednog iskusnog, već »oldtimerskog« voditelja. Ovoga puta to su bile dvije Spiritove djevojke i jedan mladić, koje su zavrtile ploče u društvu gospodina Smeđeg Šećera. No, kako se u emisiji BRUM, prikazuje uvijek prikazuje samo jedan Spiritov »vježbenik«, gledatelji će na RiTV-u i Netu, uz Šećera, moći pogledati Zokie, djevojku koja je prošlo ljeto završila Spiritovu Školu zvuka.   – Svim našim polaznicima BRUM je jedan od prvih nastupa, a ovo je, bez pretjerivanja, bio najjači BRUM ikad. Ljudi su se zaustavljali i komentirali, veselili se s nama i gledali ploče. Pun pogodak bio je set Smeđeg Šećera, koji je izabrao stare Yugo ploče pa su se umirovljenici prisjećali starih uspješnica, a vidjelo se da su mnogi među njima prepoznali o kojim se pjesmama radi, priča Denis Pilepić-Pille iz Spirita.   Spiritovi DJ-i pokušali su, kažu, biti ne prebučni, kako ne bi smetali prodavačima, a prema svemu sudeći, pogodili su taman pravu mjeru, jer nitko se nije žalio, a svi su reagirali i više nego pozitivno na njihov premijerni set na placi.   – Zahvaljujemo se Tržnicama Rijeka što su nam omogućili snimanje i održavanje ovog događaja. Bili su izuzetno susretljivi i puno su nam pomogli. Ujedno se zahvaljujemo i prvoj kućici sa cvijećem, koja nam je ustupila struju, dodaje Pille.  

Sve u svemu, nakon snimanja na riječkom lukobranu prošlog tjedna i prekrasne riječke panorame u pozadini, Spiritovci su i više nego uspješno sletili na tržnicu i ponudili se »tržišno« kupcima, koji su birali između salate, krumpira i »’ajmo tri za deset čokolade«. Uz nastup, sasvim u stilu kultnih setova odvrćenih u sklopu Sonar festivala na poznatoj tržnici La Boqueria u Barceloni, Spiritovci su na riječku La Boqueriu ove subote unijeli onu dozu opuštenosti, veselja i spontanosti koja inače nedostaje gradu na Rječini.