Stipendije za izvrsnost

Raspisan natječaj: Sveučilište u Rijeci traži 100 najboljih studenata

Ingrid Šestan Kučić



RIJEKA  Sveučilište u Rijeci raspisalo je natječaj za dodjelu stipendija za izvrsnost studentima Sveučilišta u Rijeci u 2015/16. akademskoj godini, a maksimalno će se dodijeliti sto stipendija u iznosu od 800 kuna mjesečno za razdoblje od 10 mjeseci.


Stipendije za izvrsnost dodjeljuju se na temelju osnovnih i dodatnih kriterija uspješnosti te posebnih postignuća i aktivnosti, a prijave se primaju do 12. veljače.


Osnovni kriterij uspješnosti je da je student ostvario najmanje 55 ECTS bodova te da po prosječnoj ocjeni svih položenih ispita tijekom studija sukladno kriterijima matičnog visokog učilišta ulazi u 10 posto najuspješnijih studenata na svojoj godini.




Dodatni kriteriji uspješnosti su rektorove, dekanove godišnje ili semestralne nagrade, pohvale i priznanja, a pod posebnim postignućima za studente viših godina studija i I. godine diplomskih studija vrednuju se postignuća i aktivnosti ostvareni tijekom studija do datuma prijave na natječaj, ne i za vrijeme srednjoškolskog obrazovanja, a za studente I. godine preddiplomskih studija vrednuju se postignuća i aktivnosti ostvareni isključivo tijekom 4. razreda srednjoškolskog obrazovanja.