Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 1
Sutra: 5° 5° 1
12. prosinca 2018.
Za Udrugu Vis Vitalis

Prvo izdanje Riječkog humanitarnog buvljaka: I modne krpice, i ugodno druženje u dobre svrhe

Foto S. Drechsler
Foto S. Drechsler
Autor:
Objavljeno: 24. veljača 2018. u 18:47 2018-02-24T18:47:25+01:00

RIJEKAPlesni & fitness studio Trinity&co. u centru grada danas je na nekoliko sati pretvoren u vrlo dobro posjećen modni butik. Povod? Prvo izdanje Riječkog humanitarnog buvljaka za čiju su organizaciju zaslužne dvije mlade Riječanke Ana Badurina i Paola Vukelić koje su odlučile osmisliti događanje koje će biti pokriveno dobrom zabavom, modom, glazbom i ugodnim društvom. Uz njih dvije prodavači-humanitarci na jedan su dan postali i Damir Kedžo, Slađana Ostić, Ivana Pirizović, Zara Hrvatin i Filip Koludrović. Njihove brojne modne artikle i kombinacije kupci mogli su pogledati i kupiti po prihvatljivim cijenama, a moglo se i cjenkati...

– U ekipi koja se ovdje okupila većinom smo svi dugogodišnji prijatelji. Ana i ja smo često razgovarale o tome kako imamo puno krpica koje ne nosimo i što bismo mogle učiniti s njima pa smo rekle: Ajmo ih prodati u dobre svrhe. Uglavnom se nudi odjeća, obuća, modni dodaci i nešto malo knjiga. Što se odjeće tiče, mi se razlikujemo po stilovima pa ima i sportske i dizajnerske odjeće... Jako smo zadovoljni odazivom. Do podne smo rasprodali više od polovice. Primjerice, jedna je cura kupila Kedžino odijelo, još joj se i potpisao na njega. Do kraja dana prikupili smo tri tisuće kuna, otkrila je Paola Vukelić, inače voditeljica studija Trinity&co.

Organizatori Riječkog humanitarnog buvljaka odlučili su pomoći riječkoj Udruzi prijatelja životinja Vis Vitalis koja brine i skrbi o psima i mačkama.
– Ukupan iznos od robe prodane na buvljaku donirat ćemo Udruzi Vis Vitalis, odnosno u dogovoru s njima pobrinut ćemo se za kupnju onoga što im je potrebno poput potrepština za životinje, hrane, dekica, plaćanja troškova operacije ili drugih veterinarskih troškova... U rujnu planiramo ponoviti buvljak. Voljeli bismo da bude na otvorenom, na Kontu, da traje cijeli dan i da u njega uključimo i plesne i glazbene nastupe, fotografiranje..., dodala je jedna od organizatorica.

Mladi Riječani odlično su se snašli u novim ulogama. Iako nije naviknut prodavati, pjevač Damir Kedžo vrlo je brzo pohvatao konce.
– U buvljaku do sada nisam sudjelovao, ali u humanitarnim akcijama sudjelujem redovito. Ponudio sam dosta odjeće, stvari koje sam malo nosio i kvalitetne komade. Malo mi je trebalo da uđem u đir, ali kad sam shvatio da sav novac koji prikupimo ide za životinje, počeo sam dizati cijene. Drago mi je da su se ljudi odazvali i da kupuju, zaključio je.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka