Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 26
Sutra: 13° 13° 26
16. prosinca 2019.
Opljačkan Rijeka promet

Provalnici navalili na parkirne automate: "zaradili" samo sitniš

Foto Vedran KARUZA
Foto Vedran KARUZA
Autor:
Objavljeno: 30. ožujak 2012. u 12:51 2012-03-30T12:51:09+02:00

Stradali parkirni automati Rijeka prometa u Tizianovoj, u Ulici Petra Kobeka, kraj groblja Kozala, u Marinkovićevoj, te u Omladinskoj ulici

RIJEKA Nedavno poskupljenje parkiranja u Rijeci s veseljem su, čini se, jedini dočekali – provalnici. U očekivanju bogatog plijena nepoznati je počinitelj, ili više njih, samo u zadnja tri dana razvalio i opljačkao čak četiri parkirna automata Rijeka prometa. Prvo je u utorak, 27. ožujka provaljeno u automat u Tizianovoj, dan kasnije »počišćen« je onaj u Ulici Petra Kobeka kraj groblja Kozala, da bi jučer stradala dva automata, u Marinkovićevoj te u Omladinskoj, kod Osnovne škole Brajda. Ako su točne riječi direktorice Rijeka prometa Spomenke Mičetić, lopovi su vjerojatno ostali razočarani, jer ukraden je tek manji novčani iznos, no u do sad nezapamćenoj seriji provala pričinjena je velika materijalna šteta na samim automatima. 

    – Parkirališta kojima upravlja Rijeka promet godinama nisu bila meta pljačkaša. No u posljednjih nekoliko dana svjedoci smo učestalih provala u parkirne automate. Trenutno se radi na procjeni nastalih šteta, dok istovremeno poduzimamo aktivnosti na žurnom popravku oštećenih parkirnih automata. Svota ukradenog novca je neznatna, jer servisna služba Rijeka prometa redovito prazni parkirne automate, ali je daleko veća šteta nastala provalom budući da su parkirni automati teže oštećeni, kazala je Mičetić. 

    Tko je počinitelj provala utvrđuju djelatnici Policijske uprave Primorsko-goranske, a Rijeka promet je, s ciljem sprečavanja novih provala, u suradnji s Protectom, tvrtkom s kojom ima sklopljen ugovor o zaštitarskim poslovima, organizirao pojačani nadzor svih parkirališta i parkirne opreme. 

    – Očekujemo kako će zajedničke i koordinirane aktivnosti svih odgovornih subjekata uskoro dati pozitivne rezultate u rasvjetljavanju ovih nemilih događaja, kazala je Mičetić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.