Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
10. prosinca 2019.
U Muzeju djetinjstva

Predstavljena prva slikovnica Višnje Laginja: Kako me mama naučila letjeti

Foto Marko Gracin
Foto Marko Gracin
Autor:
Objavljeno: 29. listopad 2019. u 19:50 2019-10-29T19:50:24+01:00

RIJEKA - "Kako me mama naučila letjeti" prva je slikovnica Višnje Laginja, riječke kiparice, poznate i po tome što je studirala kiparstvo od svoje 44. do 49. godine, kad je i diplomirala.

- Prva, ali mislim ne i posljednja slikovnica, kazala je Višnja predstavljajući svoje prvo štivo publici u Muzeju djetinjstva.

Kao i svaka slikovnica, i ova je isprepletena ilustracijama i tekstom, no dvije su tu posve neuobičajene stvari. Prvo, Višnja je autorica i ilustracija, i teksta, a drugo - ilustracije su crno bijele, za razliku od uvijek šarenih slikovnica.

- Budući da je radnja slikovnice zasnovana na snu kojega sam sanjala prije petnaesatk godina, ilustracije su crno bijele, a i kaže se da su snovi crno-bijeli, a život obojen. No, ja se ni inače ne volim izražavati bojama, iako volim boje, kazala je Višnja.

Slikovnica je namijenjema djeci ranijeg školskog uzrasta, ali i roditeljima, priča je to u kojoj se isprepliću stvarnost i mašta; topla i inspirativna priča o posebnoj povezanosti djeteta i roditelja u kojoj dijete uz ljubav i podršku slobodno kroči svojim putem.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.