Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. siječnja 2020.
Napisala zahtjev

Pod pritiskom javnosti: Vera Begić Blečić podnijela ostavku na pročelničko mjesto

Foto Glas Istre
Foto Glas Istre
Autor:
Objavljeno: 24. rujan 2018. u 15:02 2018-09-24T15:02:00+02:00

Na taj način završen je politički dio priče koji je započeo onog tragičnog dana kada je Vera Begić Blečić sjela alkoholizirana za volan, vozila u krivom smjeru i usmrtila Igora Soldatića iz Umaga koji se s obitelji vraćao s izleta

RIJEKA – Vera Begić Blečić više neće biti pročelnica Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke jer je po izlasku iz pritvora podnijela ostavku odnosno zahtjev za sporazumnim prekidom radnog odnosa. Informaciju je potvrdio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

– Da, točno je da je pročelnica Vera Begić Blečić zatražila sporazumni raskid radnog odnosa. Očekujem da će kompletna procedura biti gotova za mjesec dana, izjavio je Obersnel.

Na taj način završen je politički dio priče koji je započeo onog tragičnog dana kada je Vera Begić Blečić sjela alkoholizirana za volan, vozila u krivom smjeru i usmrtila Igora Soldatića iz Umaga koji se s obitelji vraćao s izleta.

Foto Ivica Tomić

Cijelo vrijeme dok je bila u istražnom zatvoru trajao je u Rijeci politički rat zbog ove tragedije jer je veći dio javnosti zahtijevao promptni odlazak pročelnice iz gradske uprave. Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel donio je rješenje o suspenziji, ali s obzirom na težinu krimena, većina je bila mišljenja da pročelnici Veri Begić Blečić više nije mjesto na Korzu 16. Mnogi su isticali primjer suspendiranoga Vladimira Benca kao nešto što bi se moglo dogoditi i u ovom slučaju.

Naime, Benac je suspendiran s mjesta pročelnika, a sve donedavno radio je kao ravnatelj Agencije za poticanu stanogradnju Grada Rijeke. I danas prima plaću umanjenu za 20 posto, a na posao ne dolazi.

msar3602255

Neki su tražili ostavku Vojka Obersnela budući da su bili mišljenja da je pročelnicu Begić trebao smijeniti zbog prometne nezgode koja se dogodila na početku njezinoga pročelničkog mandata. Politički rasplet trebao se dogoditi na sjednici Gradskoga vijeća koja će se održati ovog tjedna, ali politički razlog već se dogodio budući da je Vera Begić Blečić dala ostavku, odnosno podnijela zahtijev za sporazumnim prekidom radnog odnosa.

Foto Silvano Ježina

Tragedija koja se dogodila značajno je otežala položaj i riječkom gradonačelniku i većini u Gradskom vijeću koja je toliko fragilna da je mogu uzdrmati i puno manje stvari i bilo je teško pretpostaviti što će se u konačnici dogoditi i kakav će biti epilog. Gradonačelnik Obersnel je nekoliko puta ponovio da je suspenzija sve što može napraviti sukladno zakonu, a njegovi oponenti su tražili otkaz. Vera Begić Blečić te je dvojbe razriješila zahtjevom za raskidom ugovora.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.