Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 24° 1
Sutra: 17° 21° 1
24. travnja 2018.
Predizborni skup na Korzu

foto Plenković uvjeren u pobjedu: SDP nije zaslužio dobiti još jedne izbore u Rijeci i PGŽ

Foto D. Škomrlj
Foto D. Škomrlj
Autor:
Objavljeno: 15. svibanj 2017. u 21:22 2017-05-15T21:22:30+02:00

Podsjećam da su sve ključne infrastrukturne i kapitalne projekte za Rijeku i Primorsko-goransku županiju ostvarile HDZ-ove vlade. Iz toga crpimo vjerodostojnost i legitimitet jer smo ulagali od prometne infrastrukture do riječkoga brodogradilišta, izjavio je Plenković na riječkom Korzu pred nekoliko stotina okupljenih članova i simpatizera stranke

RIJEKA Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković uvjeren je u pobjedu njegove stranke u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji zbog izuzetnih kandidata za čelnike lokalne samouprave na čelu s Majdom Burić i Kristjanom Staničićem, ali i zbog toga što SDP kao glavni politički opononent nije zaslužio dobiti još jedne izbore zbog toga što u 17 godina nije napravio ono što je trebao.

– Svi ćemo zajedno na lokalnim izborima izabrati promjene. Vrijeme je za promjene jer imamo sjajne kandidate, novu generaciju političara.

Da nam je stalo do Rijeke i Primorsko-goranske županije svjedoči i činjenica da najvažnije vladine resore vode ljudi iz ovoga kraja. Ako se odlučite za promjene, odlučit ćete se za budućnost. Podsjećam da su sve ključne infrastrukturne i kapitalne projekte za Rijeku i Primorsko-goransku županiju ostvarile HDZ-ove vlade. Iz toga crpimo vjerodostojnost i legitimitet jer smo ulagali od prometne infrastrukture do riječkoga brodogradilišta, izjavio je Plenković na riječkom Korzu pred nekoliko stotina okupljenih članova i simpatizera stranke. Predsjednik HDZ-a sjetio se parlamentarnih izbora kada mu je u Rijeci na Korzu društvo za govornicom pravio predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani.

RI155X49
Predizborni skup HDZ-a u Rijeci / Foto Damir Škomrlj

– Razgovarao sam s njim i on nas je opet podržao i uvjeren je u našu pobjedu. A uvjeren je zbog širega konteksta. Politička utakmica igra se između velikih i odgovornih stranaka, a takva je stranka HDZ. Središnja smo politička snaga od osnutka Hrvatske, kroz 1990-te na čelu s predsjednikom Franjom Tuđmanom do danas. I danas smo odgovorni za budućnost Hrvatske. Jer su nasuprot nama stranke u nastajanju, stranke koje se zasnivaju na prosvjednom potencijalu i antisistemskoj agendi. To je paradigma današnjega hrvatskog poličkog konteksta u Hrvatskoj, ali i šire. Danas je potrebnije nego ikada razborito razgrnuti informacije jer je Hrvatska suočena s krupnim sigurnosnim, gospodarskim i socijalnim pitanjima. Mi smo pokazali da znamo preuzeti odgovornost i preuzeli smo je, kazao je Plenković. Ilustrirao je to primjerom Agrokora.

Jedina je alternativa HDZ

Predsjednik primorsko-goranskog HDZ-a Oleg Butković poručio je Obersnelu i Komadini da je došlo vrijeme za pobjedu HDZ-a.

– U onim općinama i gradovima gdje smo na vlasti, a nakon ovih izbora bit će ih puno više, pokazali smo kako se realiziraju projekti. Došlo je vrijeme da spojimo Zadar, Rab, Mali Lošinj, Senj, Novi Vinodolski, Kraljevicu, Crikvenicu, Bakar i Rijeku, te Primorsko-goransku županiju. To je cilj na ovim izborima. U Hrvatskoj nema alternative, jedina je alternativa HDZ. Tako je i u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji. U proteklih nekoliko mjeseci pokazali smo u vladi kako se uhvatiti u koštac s problemima. Uhvatit ćemo se nakon lokalnih izbora i s problemima u kojima su Rijeka i Primorsko-goranska županija, uvjeren je Butković.

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Kristjan Staničić pojasnio je da se kandidirao i napustio privatni biznis zbog toga što više nije mogao gledati stanje u Rijeci koje je neodrživo. 

– Zabrinut sam za Rijeku, za naše mlade, zabrinut sam jer se suludo troše novci građana, zabrinut sam zbog neodgovornosti i netransparentnosti gradske uprave. U zadnjih 16 godina nije napravljeno ništa, A Rijeka bi trebala biti prva. Puno je novca potrošeno za propale projekte, Rijeka je postala grad za podobne, za tajkune s Korza. Želimo i nudimo poštenu vlast i odgovorniog gradonačelnika. Njima je Rijeka na zadnjem mjestu, a nama su Riječanke i Riječani na prvom mjestu i treba stvoriti uvjete da dostojanstveno žive u gradu koji vole. Nudimo konkretan i provediv program, uredit ćemo gradsku upravu, racionalno trošiti gradski novac, bit ćemo servis građanima i poduzetnicima, prekinut ćemo praksu da se zapošljavaju podobni i oni s crvenim knjižicama. S ovoga mjesta obećavam da ćemo urediti rivu koja će postati najljepša na Jadranu i da ćemo sagraditi novi autobusni kolodvor u tri godine. Svi građani ovoga grada su jednaki, tako će i ostati i bit ću gradonačelnik svih građana kojima će moja vrata biti uvijek otvorena, obećao je Staničić.

 Kandidatkinja za županicu Majda Burić naglasila je da je svi pitaju boji li se ići na Komadinu.

– Odgovorila sam im da se ne bojim čovjeka koji je jedino brzo zbrisao s mjesta ministra prometa, ne bojim se čovjeka koji nije osigurao adekvatne uvjete u školama, koji je ukinuo dijalizu u Gorskom kotaru, koji je pobjegao od odgovornosti. U Županiji je 101 problem, a on ne zna ili ne želi riješiti ih. Vrijeme je za ozbiljan rad, rad i samo rad. Građani ove županije zaslužuju imati posao, krov nad glavom, prihvatljive cijene grijanja, adekvatnu zdravstvenu skrb. Naša je županija druga po iseljavanju i to je sramota onih koji je vode. Nudimo partnerstvo i dijalog, znanje, energiju, mladost, rad i akciju, a ne tromost. Ne zanimaju nas ni lijevi ni desni, zanima nas samo boljitak, samo naprijed, zaključila je Burić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka