Odabrani zakupci

Planinarski domovi na Platku: Veliki dom se renovira, Mali čeka iseljenje starog zakupca

Sanja Gašpert

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza



ČAVLE Općina Čavle odabrala je nove zakupce planinarskih domova na Platku, tvrtku Tramontana iz Cresa za Veliki dom i riječku tvrtku Promocija d.o.o. za Dom Sušak, poznatiji kao Mali dom. Novi zakupac u Veliki dom ušao je prije desetak dana te započeo rekonstrukciju njegovog untarnjeg dijela, dok se useljenje novog zakupca u Mali dom još čeka, s obzirom na to da stari zakupac, prema riječima načelnika Općine Čavle Željka Lambaše, ne želi napustiti objekt.


Bitke oko iseljenja


– Odlukom načelnika, 15. lipnja ove godine Općina Čavle raskinula je ugovore s postojećim zakupcima, s obzirom na to da nisu podmirivali svoje obveze na vrijeme, pri tome mislim na plaćanje zakupa, kao i druge sadržaje vezane ugovorom, poput određenih ulaganja. Zbog toga je Općina raspisala natječaj za nove zakupce i za Veliki dom stigla je jedna, a za Mali dom pet prijava. Moram reći kako se i za Veliki dom »vodila bitka« oko iseljenja starog zakupca te je objekt ispražnjen tek prošli ponedjeljak. Novi je zakupac odmah, u dogovoru s Općinom, započeo s manjom adaptacijom unutarnjeg dijela, odnosno recepcije i ulaznog prostora te proširenjem šanka, a otvorenje se očekuje oko 20. prosinca, kaže načelnik Lambaša. Dodaje kako je slučaj s Malim domom završio na sudu i to na Općinskom sudu u Crikvenici.


– S Malim domom su problemi, jer stari zakupac ne želi napustiti objekt te će slučaj biti riješen na sudu. Riječki Općinski sud predmet je prebacio na crikvenički Sud i čekamo odluku, kako bi novi zakupac mogao useliti i započeti s radom, kaže Lambaša.


Izbor direktora GSC-a




Što se tiče predstojeće zimske sezone na Platku, Lambaša podsjeća kako je upravo okončan natječaj za izbor novog direktora Goranskog sportskog centra jer je postojeći direktor, Dario Medvedec, nedavno zbog osobnih razloga podnio ostavku.


– Natječaj za direktora GSC-a je zatvoren i uskoro bi trebala biti donesena odluka o izboru novog. Očekujem da se Skupština GSC-a sastane najkasnije tijekom prosinca jer je potrebno donijeti planove i programe za 2016. godinu. Što se tiče same sezone, kako je meni rečeno, trenutno su spremne žičare Pribeniš 1, Radeševo i Baby lift, spremna je i žičara Tešanj, ali su za nju potrebne veće količine snijega. Naime, minimalne količine snijega za skijanje su oko sedamdesetak centimetara, pa i više, kako bi se još mogao dodati i umjetni snijeg. Naravno, uz to je potrebna i određena temperatura i vlažnost zraka, kaže Lambaša.