DUUDI daje u najam i stambene kvadrate

Petogodišnji zakup: U šesnaest stanova u Rijeci država prima podstanare

Orjana Antešić

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza

Svi zainteresirani moći će razgledati stanove u određenim terminima 7. i 8. travnja ove godine, a ponude se mogu dati do 15. travnja, kada će biti i njihovo javno otvaranje u DUUDI-ju, u Zagrebu

RIJEKA  U šesnaest stanova u državnom vlasništvu na području Rijeke primaju se podstanari. Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) objavio je jučer javni poziv svim zainteresiranima za petogodišnji zakup državnih stanova. Stanovi su na različitim lokacijama i adresama u Rijeci, od Zameta, centra grada do Pećina, uglavnom je riječ o manjim stanovima.  Površinom najveći nalazi se na Šetalištu 13. divizije 123, gdje za 64 četvorna metra na prvom katu zgrade država traži najmanje 966 kuna mjesečno, što je početna cijena. Najmanji stan koji se iznajmljuje ima samo 12 »kvadrata« i smješten je na četvrtom katu zgrade na Titovom trgu 8, uz početnu cijenu najamnine od 181 kune. Ponuđenih stanova ima i u Kružnoj ulici, Strossmayerovoj, Simonettievoj, A. Pilepića, Ć. Kosovela, Fiorella La Guardija…

Svi zainteresirani moći će razgledati stanove u određenim terminima 7. i 8. travnja ove godine, a ponude se mogu dati do 15. travnja, kada će biti i njihovo javno otvaranje u DUUDI-ju, u Zagrebu. Svi ponuditelji, isključivo fizičke osobe, prethodno moraju uplatiti jamčevinu u trostrukom iznosu početne najamnine za određeni stan, a ne mogu se natjecati oni koji se vode kao dužnici Porezne uprave. 


Stanovi se mogu koristiti isključivo za stanovanje, ni za kakve druge namjene i ne mogu se davati u podnajam niti preuređivati bez suglasnosti DUUDI-ja. Zanimljivo je da ponuditelji istovremeno mogu licitirati za više stanova.


Uz šesnaest u Rijeci, država je u ovom istom »paketu« oglasila i poziv za zakup stana u Crikvenici, Antuna Barca 9, u prizemlju te jedne etaže zgrade u Senju, u Jurišićevoj ulici.




Tekst natječaja, sa svim detaljnijim informacijama može se vidjeti na www.duudi.hr.