Humanitarna akcija na Koblerovom

POMOZITE DJEČJOJ BOLNICI Prodaji kalendara ‘Riječki dečki’ pridružili se policijski službenici

Sanja Gašpert

Snimio Roni BRMALJ

Snimio Roni BRMALJ

Sva zarada od ovogodišnje prodaje bit će donirana Zavodu za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka i to za nabavu bijelog robota, koji će bolesnu djecu zamijeniti na nastavi u razredu, kako bi mogla pratiti gradivo i biti u doticaju s prijateljima i učiteljima



RIJEKA  Prodaji humanitarnog kalendara »Riječki dečki – Policajci 2020.« na Koblerovom trgu pridružili su se policijski službenici – sudionici humanitarne akcije.


Humanitarni kalendar tom su prilikom kupili zamjenici riječkog gradonačelnika Marko Filipović i Nikola Ivaniš, predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat te načelnik Policijske uprave Primorsko-goranske županije Tomislav Dizdar.


 Snimio Roni BRMALJ


Snimio Roni BRMALJ





– Odmah smo prihvatili ideju da naši policajci budu sudionici ove humanitarne akcije, posebice jer je prihod koji će se sakupiti namijenjen bolesnoj djeci. Na fotografijama su policajci iz svih rodova policije, fotografirani sa svojim hobijima, kao što su glazba, sport, dresura pasa i slično, jedino mjesec rujan, kada slavimo blagdan sv. Mihovila, zaštitnika policajaca, prikazuje policajca na svojoj dužnosti, kazao je načelnik Dizdar.



Zamjenik riječkog gradonačelnika Marko Filipović pozvao je Riječane da se uključe u ovu humanitarnu akciju kupnjom kalendara i tako pomognu djeci, dok je predsjednik Gradskog vijeća Rijeke Andrej Poropat kazao kako je ova humanitarna priča, uz onu s kuglicama dobrih želja, postala tradicionalna i prepoznatljiva za Rijeku, ali i šire.



Inače, ovaj kalendar izlazi 24. godinu zaredom, a tiskan je u tisuću primjeraka te je polovica već prodana. Na fotografijama koje je snimio Filip Gržinčić, prikazani su prometni, granični, interventni ili kriminalistički policajci, a osim što su prikazani kroz svoju profesiju, na slikama se vidi i kojim se hobijima u slobodno vrijeme bave. Kalendar je nastao u suradnji Policijske uprave primorsko-goranske i Udruge Riječki dečki.


Cijena kalendara je 50 kuna, a sva zarada od ovogodišnje prodaje bit će donirana Zavodu za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka i to za nabavu bijelog robota, koji će bolesnu djecu zamijeniti na nastavi u razredu, kako bi mogla pratiti gradivo i biti u doticaju s prijateljima i učiteljima.


Ovakvi roboti su novi na tržištu, pojavili su se 2018. godine u Velikoj Britaniji, a cijena im je tridesetak tisuća kuna. Cilj je da dijete ostane uključeno u svoju sredinu za vrijeme liječenja, a što je dobro za njegovu stabilnost i osjećaj da nije otrgnut iz svog života, iz svoje sigurnosti i topline.


Prodaja kalendara odvijat će se u kućici na Trgu Ivana Koblera do 13. prosinca. U prodaji kalendara sudjelovat će sudionici kalendara, djelatnici i suradnici agencije Libra, kao i volonteri.


Prošle godine je sakupljeno 28.200 kuna, zahvaljujući kojima je Onkološkom odjelu Dječje bolnice doniran specijalni električni krevetić i tapeciran je namještaj na Odjelu.