Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 1
Sutra: 11° 11° 1
26. veljače 2020.
Traže se timovi za Gorski kotar i otoke

PGŽ traži koncesionare u primarnoj zdravstvenoj zaštiti

Autor:
Objavljeno: 25. srpanj 2011. u 14:56 2011-07-25T14:56:22+02:00

Za opću obiteljsku medicinu raspisuje se devet koncesija, za dentalnu medicinu 13, četiri za pedijatrijsku skrb, za zaštitu žena također četiri (od čega samo jedna za Rijeku), te za njegu u kući tri.

RIJEKA - Ovih dana bit će raspisan javni natječaj za dodjelu koncesija u sektoru primarne zdravstvene zaštite.

Radi se o drugom krugu takvog natječaja, čime se planiraju naći koncesionari za manje atraktivne lokacije, uglavnom u Gorskom kotaru i na otocima. Za opću obiteljsku medicinu raspisuje se devet koncesija, za dentalnu medicinu 13, četiri za pedijatrijsku skrb, za zaštitu žena također četiri (od čega samo jedna za Rijeku), te za njegu u kući tri.

Ukoliko se ni u drugom krugu ne uspije popuniti te ambulante, tada će županijski Dom zdravlja to učiniti sa svojim timovima, rekao je pročelnik za zdravstvo Ivo Afrić.

– Ovo je i prilika za zapošljavanje 40-ak ljudi – istaknuo je župan Komadina, najavljujući natječaj.

Dosad su u PGŽ dodjeljene 403 koncesije, od čega Županija godišnje prihoduje gotovo pet milijuna kuna. Ukupno,  sustav primarne zaštite je u PGŽ težak oko 120 milijuna kuna godišnje, što naravno uključuje i sredstva HZZO-a.

Pročelnik Afrić ističe da Županija dobrim dijelom prihoda od koncesioniranja sufinancira zakup prostora u Domu zdravlja samim tim koncesionarima, no i da oni moraju shvatiti da su sada privatnici te ne mogu očekivati da će im Županija plaćati opremu i namještaj.

Nova mjera kojom Županija planira pomoći koncesionarima jest osiguravanje oko 400.000 kuna za sufinanciranje kamata za kredite za nabavku opreme u novim ambulantama.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.