Novo vodstvo regionalaca u Rijeci

PGS ide samostalno po dva saborska mandata

Tihana Tomičić

Svi mi tvrdoglavi Riječani, koji planiramo nastaviti živjeti u ovom gradu, osjećamo da se stvari ne razvijaju dobro, da naša djeca odlaze tražeći posao, i zato se moramo aktivirati – kaže Franjo Butorac



– Na ovim izborima, kao ni na prethodnima, neće se dogoditi velike promjene, ostat će bipolarna podjela između HDZ-a i SDP-a. No, postoje i druga razmišljanja, druge ideje i drugi ljudi. Stoga poručujemo: glas za PGS nije bačen glas, jer mi ne idemo po mišljenje u Zagreb niti igdje drugdje. Nudimo istinske regionalne zastupnike za Sabor – rekao je Franjo Butorac.


On i njegovi kolege uvjereni su da će PGS dobiti jedno mjesto u parlamentu, na koje će ući predsjednik Darijo Vasilić, no s obzirom da prema anketama ka PGS-u naginje, kako kažu, barem desetak posto birača 8. jedinice, njihov je cilj – dva mandata.


Za PGS-ovce nije problem što Ljubo Jurčić pomaže u pisanju programa za Stranku umirovljenika blisku HDZ-u: »Programi svih su slični, kako bi rekao pokojni Vladimir Bebić, i veš mašina ima program. Važni su ljudi«.


Predstavljajući svoj tim, izabran na sjednici Predsjedništva prije nekoliko dana, šef PGS-a Rijeke Rade Marelić ističe da se namjerno odlučio za iskustvo, a ne mladost, mada u Predsjedništvu ima dosta mladih.– Kritika radi kritike nije dovoljna, potrebni su zdravi programi, a to mogu ostvariti ljudi sa iskustvom. Stoga osnivamo niz odbora, a među ostalima i odbor za razvoj koji će okupiti i druge, pa i vanstranačke ljude od iskustva – kaže Marelić.PGS-ovci pozivaju na reindustrijalizaciju Rijeke, što naravno ne znači zagađenje ili smrad, nego nove tehnologije primjerene 21. stoljeću.

– Svi mi tvrdoglavi Riječani, koji planiramo nastaviti živjeti u ovom gradu, osjećamo da se stvari ne razvijaju dobro, da naša djeca odlaze tražeći posao, i zato se moramo aktivirati – kaže Franjo Butorac.