Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 6
Sutra: 12° 12° 6
28. siječnja 2020.
Nije bilo ni gladnih

Otvoren grobnički Septembarfest: Frankopanski kaštel kupao se u craft pivama

Foto Ivica Tomić
Foto Ivica Tomić
Autor:
Objavljeno: 29. rujan 2018. u 19:11 2018-09-29T19:11:45+02:00

Craft pivo je sve više u trendu i zato smo odlučili organizirati ovaj događaj, rekao nam je Nikola Vrančić

GRAD GROBNIK Prvi sajam craft piva – Craft Septembarfest – Dani piva održani su u Frankopanskom kaštelu Grada Grobnika. Događanje je organizirala grobnička Udruge Palentar, u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Čavle. Bila je to prilika za predstavljanje malih pivovara kojih je u Hrvatskoj sve više, te da im se omogućiti »ulazak« na tržište ovog kraja, a sve po uzoru na svjetski poznati Oktoberfest u Bavarskoj. Tako su osim ljubitelja piva na sajam došli i predstavnici ugostiteljskih objekata.

Iako se najavljivala prezentacija 17 craft pivovara, na sajam ih je došlo ipak nešto manje – oko 10.

– Za sada smo zadovoljni odazivom na ovaj događaj, kako proizvođača piva, tako i publike, a hoćemo li s nastaviti s organiziranjem ovog sajma, ovisit će o današnjem danu. Uglavnom craft pivo je sve više u trendu i zato smo odlučili organizirati ovaj događaj, rekao nam je Nikola Vrančić iz Udruge Palentar u kojoj se ipak nadaju da ova ideja poprimi tradicionalni oblik. 

Kako u Kaštelu nije bilo žednih, tako jučer nije bilo ni gladnih: kuhao se nezaobilazni grobnički specijalitet – palenta kompirica. Pripremljeno je oko 300 porcija, a kompiricu su posjetitelji mogli kušati u jedinstvenoj kombinaciji s ombolom pripravljenim, dakako, na pivu. 

U pomoć u pripremanju jela priskočio je i Caffe bar Castrum, koji je na jelovniku imao kiseli kupus s kobasicama, a bio je tu, dakako, i pivski roštilj. Za posjetitelje je bio organiziran glazbeno-scenski program. Inače, cijena porcije palente s mesom iznosila je 20 kuna, a toliko je stajala i degustacija piva.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze