Prva marčana bura ostavila ''potpis'' po cijelom gradu

Oštećeno sto zgrada: U Rijeci se zbraja šteta nakon divljanja orkanske bure

Ljiljana Hlača

Foto D. Škomrlj

Foto D. Škomrlj

Najviše su stradali limarija, prozori, rolete, ulazna vrata objekata i krovovi. Djelatnici »Čistoće« prikupili 80 kubika granja  i raznog drugog materijala



RIJEKA Prva marčana bura u ožujku prekjučer je dobro pročešljala Rijeku, a riječki upravitelji zbrajaju štete na stambenim zgradama. Jak vjetar ostavio je traga na limariji, prozorima, ulaznim vratima objekata, krovovima i roletama.


Direktorica Rumata Karmen Vukorepa ne iznosi brojke, ističući da je to sve zanemarivo te da su očekivali puno više prijava. No, zato Rijeka stan ima nešto podužu listu; evidentirane su 64 štete na roletama, 23 štete na ravnim krovištima te 37 oštećenja na kosim krovištima. Oštećeno je pet fasada, od čega je šteta najvećeg razmjera ona na POS-ovoj zgradi na Hostovom bregu, otkriva nam direktor Rijeka stana Tomislav Štimac.

– Na toj zgradi tijekom našeg izvida već su uočeni propusti kod načina lijepljenja izolacije i načina kako se ona tiplama pričvršivala o objekt. No, morat ćemo sada čekati mišljenje sudskog vještaka, navodi Štimac. 


Površina oštećene fasade je velika, stoga njezina sanacija neće biti jeftina, saznajemo od Štimca. Na upit radi li se i o propustu nadzornog tijela, naš sugovornik je rekao da propusti nadzora ne isključuju odgovornost izvođača te će on biti taj koji će morati snositi troškove sanacije.


Opširnije u tiskanom izdanju