Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. listopada 2019.
Projekt 'Ruke pomažu'

Općina Viškovo zaposlila šest gerontodomaćica

Snimio Vedran KARUZA
Snimio Vedran KARUZA
Autor:
Objavljeno: 11. travanj 2019. u 18:27 2019-04-11T18:27:33+02:00

Općina Viškovo je potpisala ugovor o radu sa šest  gerontodomaćica koje će iduće dvije godine raditi, svaka za četiri do šest korisnika, primati neto plaću 3.000 kuna i bit će im plaćen prijevoz. Uz to, plaćena će im biti i edukacija koja košta 7.000 kuna, pa će prva dva mjeseca ići na edukaciju i paralelno raditi

VIŠKOVO   Općina Viškovo je potpisala ugovor o radu sa šest  gerontodomaćica koje će iduće dvije godine raditi, svaka za četiri do šest korisnika, primati neto plaću 3.000 kuna i bit će im plaćen prijevoz. Uz to, plaćena će im biti i edukacija koja košta 7.000 kuna, pa će prva dva mjeseca ići na edukaciju i paralelno raditi.  Naime, Općina Viškovo je u partnerstvu s Općinom Klana te obveznim partnerima na projektu – Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Regionalni ured Rijeka te Centrom za socijalnu skrb Rijeka u siječnju ove godine započela provedbu projekta »Ruke pomažu« za zapošljavanje žena, koji se 100 posto financira iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta je 2.715.572,50 kuna.Projektom »Ruke pomažu« predviđeno je zapošljavanje 6 gerontodomaćica koje će pružati pomoć i potporu starijim i nemoćnim osobama te osobama u nepovoljnom položaju na području općine Viškovo. Dodatna vrijednost projekta je osposobljavanje uključenih žena za poslove gerontodomaćice te dobivanje certifikata čime će se unaprijediti njihovo znanje i vještine.

Viškovo, gerontodomaćice, snimio Vedran KARUZA

Projektom je predviđena i nabavka  bicikli koje će gerontodomaćice dobiti na korištenje te su osigurana sredstva i za nabavku kućanskih higijenskih potrepština na mjesečnoj razini za sve uključene starije i nemoćne osobe i osobe u nepovoljnom položaju.Temeljem provedenog natječaja za zapošljavanje i pristiglih molbi odabrane su kandidatkinje koje su zadovoljile sve propisane kriterije natječaja - žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.Za ukupno njih 6 osigurana sredstva za plaće i prijevoz i s njima je Općina Viškovo jučer potpisala ugovore o radu na 24 mjeseca. Za sada je u projekt uključeno 29 korisnika – starijih i nemoćnih osoba i osoba u nepovoljnom položaju koji će dobiti pomoć i podršku gerontodomaćica.Osim zapošljavanja gerontodomaćica Općina Viškovo će zaposliti i voditelja projekta. Natječaj je proveden i postupak izbora je u tijeku.  – Zbog velikog interesa ćemo na kraju projekta aplicirati za još jedan, a ako ga ne dobijemo, onda ćemo iz općinskog proračuna izdvojiti sredstva za plaćanje gerontodomaćica, koje su itekako potrebne starijoj polulaciji građana na području općine Viškovo, najavila je načelnica Sanja Udović. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.