Podrška gradskog odbora stavu kontra Milanovića

Obersnel dobio podršku riječkog SDP-a: “Ne damo Slavka”

Tihana Tomičić

No zaključeno je i kako će se gradski odbor dopisom obratiti Milanoviću i - crno na bijelo - napisati mu da podržavaju Slavka Linića



RIJEKA – Šef riječkog SDP-a Vojko Obersnel sazvao je danas poslijepodne ad hoc sjednicu Gradskog odbora na kojoj je dobio nepodijeljenu podršku stranačke baze za svoj stav prema smjeni Slavka Linića.



Svoje mišljenje o unutarstranačkim napetostima na relaciji Rijeka – Iblerov trg, ministar Željko Jovanović je u svom stilu objavio na Facebooku.


– Raskol u stranci možda želi riječki HDZ, a nijedan pravi riječki SDP-ovac koji želi dobro i svojoj stranci i svojoj vladi, nikada ne može ni pomisliti na nekakav raskol. Pa zar treba pomoći zločinačkoj organizaciji HDZ-u, kojoj je i sud presudio da su krivi, da opet dođu u priliku pelješiti državni proračun i džepove građana – napisao je Jovanović.





Obersnel je naglasio da je riječ o neformalnoj sjednici Gradskog odbora, a nakon što je pročitao tekst svoga priopćenja, u kojemu je smjenu nazvao “neljudskom i nekolegijalnom”, dobio je pljesak svih prisutnih. Govori riječkih SDP-ovaca išli su u smjeru koji bi se mogao sažeti kao “ne damo Slavka, Slavko je naš”, a članovi Foruma mladih SDP-a koji su upravo uvijek podržavali Zorana Milanovića sada su čak predložili sazivanje izvanredne izborne konvencije SDP-a na nacionalnoj razini, gdje bi se detroniziralo šefa stranke.


Strasti je smirio doajen Vladimir Šepčić koji je rekao da o svemu mora odlučivati Glavni odbor i stranačka tijela, dok je Obersnel rekao da smatra da će u stranci, iako kuha, sve stati na ovome i da nikakve daljnje akcije nisu planirane. Istaknuo je da je samo želio obavijestiti članstvo o zbivanjima.


Gradski SDP zaključio je da će se pričekati izbori 25.svibnja, a tada će se tražiti sazivanje Glavnog odbora i rasprava. No zaključeno je i kako će se gradski odbor dopisom obratiti Milanoviću i – crno na bijelo – napisati mu da podržavaju Linića.


Obersnel je nakon sjednice ipak izjavio kako “riječki SDP-ovci uvažavaju predsjednika stranke, ali isto tako uvažavaju i svojeg dugogodišnjeg člana Slavka Linića”. Dodao je kako nije upitno pravo predsjednika stranke da povuče ovakav potez, ali je upitan način.


– Budite bez brige, mi nećemo osnivati novu stranku niti izlaziti iz stranke, ali imamo pravo na svoj stav. SDP Rijeke je uvijek imao svoj stav i u povijesti novije hrvatske politike nikada nismo pogriješili – ustvrdio je Obersnel.