Nakon pisanja Novog lista promjena sporne odluke

Obersnel: Invalidima ostaje besplatni parking, mijenjamo odluku

Marinko Glavan

Riječki gradonačelnik u priopćenju navodi kako je do donošenja sporne odluke došlo nakon previda prilikom sastavljanju prijedloga Odluke, u kojem su invalidi greškom svrstani uz ostale kategorije korisnika povlaštenih karata



Odluka o uvođenju naplate parkiranja za osobe s invaliditetom bit će izmijenjena već na idućoj sjednici Gradskog vijeća, najavio je riječki gradonačlenik Vojko Obersnel u priopćenju izdanom nakon pisanja Novog lista o skorom početku naplate parkiranja na mjestima za invalide.


Obersnel je u priopćenju navodi kako je do donošenja sporne odluke došlo nakon previda prilikom sastavljanju prijedloga Odluke, u kojem su invalidi greškom svrstani uz ostale kategorije korisnika povlaštenih karata.


– Nalaz revizije, u kojem je navedeno da mora biti utvrđena cijena svake usluge, bio je temelj kojim se povodio Rijeka Promet predlažući novu Odluku kojom se uvodi naplata parkiranja za sve povlaštene kategorije poput članova Gradskog vijeća, Vijeća nacionalnih manjina i predstavnika medija.




Takav prijedlog odluke prihvatilo je Gradsko vijeće no kako se previdom u tom materijalu našla i kategorija invalida kao povlaštena kategorija, ova će odluka biti izmijenjena.


Dakle, za invalide će se, unatoč nalazu revizije, zadržati mogućnost besplatnog parkiranja na mjestima označenima za invalide. Izmjena odluke nije imala za cilj otežati život osobama s invaliditetom i upravo stoga bit će tehnički ponovo promijenjena na idućem Gradskom vijeću.


Dakle, invalidi i dalje mogu parkirati besplatno na mjestima označenima za njihova vozila, stoji u priopćenju koje potpisuje gradonačelnik Obersnel.