Postavljen temeljni kamen

Nova proizvodna hala u Industrijskoj zoni Kukuljanovo: 10 milijuna kuna za 20-tak radnih mjesta

Ivor Balen

Uz proizvodnju, u hali će se pokrenuti i obuka za varioce koji će dobivati europske certifikate s kojima će moći raditi bilo gdje u Europi 



– Teren smo kupili u ožujku prošle godine, što znači da smo projekt doveli u fazu realizacije u vrlo kratkom roku, kaže Marko Soborinčić, projekt menadžer i rukovoditelj komercijale u Montcommerceu. 



Montcommerce je osnovan 1998. godine, direktor i jedini vlasnik je poduzetnik s Krasice Mijo Meštrović. Tvrtka je do sada bila smještena u najmu u prostorijama Koksara, a nakon izgradnje nove hale, plan je da se svi zaposleni presele na Kukuljanovo. Osnovna djelatnost tvrtke, koja ima podružnice u Finskoj, Njemačkoj, Sloveniji i Nizozemskoj, je montaža industijskih postrojenja. Tvrtka godišnje bilježi prihode nešto više od 10 milijuna kuna.





    – Zahvaljujem se stoga Županiji, Gradu Bakru i Zoni koji su nam bili na usluzi u ishodovanju dozvola. Uz proizvodnju, u planu imamo u novoj hali otvoriti obuku za varioce koji će dobivati europske certifikate s kojima će moći raditi bilo gdje u Europi. U planu nam je i novi proizvodni program iz Njemačke, što je i jedan od razloga za gradnju hale jer da bismo dobili takav program, moramo nešto i pokazati. U proizvodnji će biti zaposleno 20 novih ljudi, a možda i više, što će ovisiti o ugovorima, rekao je Sobotinčić. 


    Postavljanju temeljnog kamena prisustvovala je cijela vrhuška Grada Bakra, na čelu s gradonačelnikom Tomislavom Klarićem, dogradonačelnikom Rajkom Pavešićem i predsjednikom Vijeća Milanom Rončevićem.   


Ostvarenje vizije


– Ova izgradnja pokazuje da se ostvaruje vizija gospodarskog razvoja Grada Bakra i cijele županije, kaže Klarić. 


    – Kada smo krenuli ravnati platoe za poslovne subjekte, bilo je mnogo skeptika koji su govorili da se platoi nikada neće popuniti. Ali evo, zgrada Jadran Impexa je pred dovršetkom, ova zgrada se počinje graditi, a još tri su pred dobivanjem građevinske dozvole. Imamo spremno preko 150.000 četvornih metara novog zemljišta za koje također ima interesa, a posebno nas raduje da ovdje gradi domaći investitor, tvrtka s područja Grada Bakra koja se bavi čistom proizvodnjom, rekao je Klarić. 


    Vlasnik Mijo Meštrović nada se da će se uskoro na istom mjestu sličan skup organizirati i povodom useljenja.