Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 6
Sutra: 12° 12° 6
28. siječnja 2020.
Projekt Innocoltour

Nadogradnja stalne postave Prirodoslovnog muzeja u Rijeci i u Brodu na Kupi

Foto Marko Gracin
Foto Marko Gracin
Autor:
Objavljeno: 18. lipanj 2018. u 19:36 2018-06-18T19:36:22+02:00

Dobiveni novac iskoristit će se u korist povećanja lokalnog ekonomskog razvoja, isticanjem nepoznatih lokaliteta, te i najavljenom multimedijalnom instalacijom podmorja na još neotkrivenoj lokaciji.

RIJEKA Prirodoslovnom muzeju dostupno je ukupno 8.500.000 kuna iz europskih fondova koje su dobili partnerstvom na petom projektu čiji su dio. Novi, već peti europski projekt INNOCOLTOUR predstavljen je na press konferenciji u Prirodoslovnom muzeju.

Njime će se dobiveni novac iskoristiti u korist povećanja lokalnog ekonomskog razvoja, isticanjem nepoznatih lokaliteta, te i najavljenom multimedijalnom instalacijom podmorja na još neotkrivenoj lokaciji.

Također, cilj je pospješiti postojeće kulturne i prirodne znamenitosti kao atraktivne turističke ponude te se promovirati i putem povezanosti s kreativnim industrijama i najnovijim metodama  korištenja resursa što zamišljaju da će rezultirati  u povećanom broju mladih i radoznalih posjetitelja.

Dr. Željka Modrić Surina naglasila je da će muzej u sklopu ovog projekta, prema najsuvremenijim muzeološkim načelima nadograditi i unaprijediti dijelove stalne postave muzeja u Rijeci i u Brodu na Kupi.

Također istaknula je kako će se na odabranim prirodoslovno značajnim lokalitetima  promovirati prirodne znamenitosti i isticati važnost biološke raznolikosti kroz najnovije tehnološke inovacije.

Njihovi glavni partneri su Delta 2000 iz Italije, koji će na iste načine do kojih će doći s Muzejom graditi vlastitu muzeološku kulturu njihovog  predjela.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze