Novi park

Na području Banderova se uređuje još jedan park za pse

Ljiljana Hlača



RIJEKA Započelo je krčenje terena na području Banderova, u Ulici Mire Raduna Ban, sjeverno od Centra za rehabilitaciju Slava Raškaj, radi uređenja i opremanja još jednog parka za pse u Rijeci, koji će se financirati iz sredstava komunalnih prioriteta MO Banderovo iz 2016. godine. Prije je ta lokacija bila poprilično zapuštena te prepuna smeća.


Kako saznajemo u Odjelu gradske uprave za komunalni sustav, odabrana lokacija za pse površine je oko 550 metara četvornih te se planira ograditi niskim betonskim parapetnim zidićem, kao i 1,5 metara visokom metalnom ogradom, s predprostorom za ulaz pasa, sveukupne duljine oko 130 metara. Duž ograde planira se sadnja ukrasnih grmova.


Plan je da se ovaj park stavi u funkciju do kraja ove godine, iako je teško vjerovati da će to tako biti, s obzirom na ono što je do sada učinjeno. Još je uvijek sve u fazi čišćenja. Nadalje, ova parkovna površina bit će opremljena s dvije klupe, košaricom za smeće i nosačem za vrećice. U 2017. godini planira se dodatno opremanje parka s agility spravama.




Kada sve bude gotovo, ovo će biti peti park za pse u Gradu Rijeci, koji je s ovim projektom započeo 2014. godine, nakon što su gradski oci odlučili postrožiti pravila oko istrčavanja pasa po riječkim parkovima i drugim zelenim površinama. Plan je da na području svakog mjesnog odbora bude jedan ovakav sadržaj kako bi se vlasnicima pasa pružila alternativa za šetnju, ali ih ujedno i discipliniralo na »pospremanje« iza svojeg ljubimca«. Ovaj park u Ulici Mire Raduna Ban za razliku od ostalih ima dosta zelenila te je površinom nešto veći.