Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
28. siječnja 2020.
Odlazak legende

video Močinić za Mujanovića... GOOOOOL... Prisjetite se trenutka u kojem je Korado Vujnović postao dio kolektivne memorije

Matjaž Kek i Korado Vujnović / Foto: HRT
Matjaž Kek i Korado Vujnović / Foto: HRT
Autor:
Objavljeno: 14. veljača 2018. u 13:18 2018-02-14T13:18:00+01:00

U Rijeci je jučer nakon kratke i teške bolesti preminuo dugogodišnji novinar, urednik, voditelj i sportski izvjestitelj HRT – Radija Rijeka Korado Vujnović, čiji je glas više od desetljeća bio zaštitnim znakom omiljenih i rado slušanih radijskih prijenosa utakmica HNK-a Rijeka.

Posljednjih je petnaestak godina surađivao kao novinar sportskoga programa HRT – Radija Rijeka, Hrvatskoga radija (HRT – HR) i Hrvatske televizije (HRT – HTV). Na HRT – Radiju Rijeka vodio je i slušanu emisiju Pod stijenama Kantride, a redovito se javljao i u emisiju Sportski mikrofon Drugoga programa Hrvatskoga radija (HRT – HR 2).

Tijekom godina postao je jednim od ponajboljih sportskih izvjestitelja u Republici Hrvatskoj i takvim će ga pamtiti zaposlenici Hrvatske radiotelevizije te njezini slušatelji, gledatelji i čitatelji. 

Svaki navijač Rijeke itekako dobro zna i pamti Koradov glas, bio je uz Rijeku uz sve pobjede i poraze, uspone i padove, ali ono po čemu će ga svi posebno pamtiti, čak i ako im bijela boja nije pri srcu, je prijenos povijesne utakmice iz Stuttgarta kada su Riječani u posljednjim sekundama golom Mujanovića izbacili njemačkog velikana i plasirali su u Europsku ligu.

Korado, počivaj u miru.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze