Tradicionalno okupljanje

“Ljeto na Platku” za kraj ljetne sezone: Druženje zaljubljenika u prirodu i zdrav život

Sanja Gašpert

NL arhiva

NL arhiva

Program počinje već u 9 sati, kada će se zainteresirani za sudjelovanje u raznim programima moći prijaviti, a nakon što se u 10 sati i svečano otvori manifestacija, krenut će aktivan dan u prirodi



PLATAK  Platak je itekako zanimljivo zimsko središte, ali tijekom godina se profilirao i kao mjesto brojnih događanja tijekom cijele godine. Tako će i ove godine završetak ljetne sezone na Platku obilježiti “Ljeto na Platku – Summer sport games”, tradicionalno druženje zaljubljenika u prirodu i zdrav život koje okuplja brojne sudionike i isto tako velik broj posjetitelja, a sve u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom i povodom obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana.


U organizaciji Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko-goranske županije i uz suorganizaciju Kluba za sportsku rekreaciju Gorovo, 8. rujna će na Platku sadržaj za sebe moći pronaći svi oni kojima ova destinacija bude odabir te nedjelje.


Program počinje već u 9 sati, kada će se zainteresirani za sudjelovanje u raznim programima moći prijaviti, a nakon što se u 10 sati i svečano otvori manifestacija, krenut će aktivan dan u prirodi.




Najavljena je obiteljska biciklijada BK Grobnik na relaciji Platak – Suho – Platak, u dužini od 20 km i srednje težine, KŠR Gorovo organizira nordijsko hodanje i pješačenje na četiri rute, najavljeni su i brojni turniri pod nazivom Cup Platka, namijenjeni raznim generacijama – turnir u boćanju otvoren za sve kategorije, kao i u kategoriji za umirovljenike, u rukometu kategorije 2002. godište i mlađi (ženska i muška kategorija) te u otvorenoj kategoriji, u nogometu 3 x 3 organiziraju se natjecanja za djecu do 10 godina starosti, za djecu od 11 do 14 godina starosti, u otvorenoj mix kategoriji te u obiteljskoj kategoriji u kojoj sudjeluje jedan roditelj uz dvoje djece.


SK Ajkule organizira 1. Cup Platka u streličarstvu i to u pojedinačnoj otvorenoj kategoriji te veselom i zanimljivom natjecanju parova u kojem sudjeluju predstavnici medija i osobe iz javnog života. Crossminton je sportska igra koja doživljava sve veću popularnost pa će se tako naći i na Platku 8. rujna. U tom će se atraktivnom sportu održati 2. Cup Platka i to u otvorenim kategorijama za žene i muškarce.


Brojna događanja nastavljaju se Off Road Duathlon Platak biciklističkim događanjem u organizaciji BK Grobnik. Svi ljubitelji vježbanja doći će na svoje kroz program “Vježbajmo zajedno”, koji započinje vježbanjem pilatesa, nastavlja se Body Harmony Dance programom, a svakako će veliki finale programa biti MM TRrening – nordijsko hodanje i pješačenje s aerobnim vježbama na trim stazi dužine 2,2 kilometra pod vodstvom istinskog lidera Marija Mlinarića.


Udruga Žmergo priprema atraktivno natjecanje 1. Cup Platka u izradi smoothie napitka, u kojem će se zainteresirani natjecati u izradi zdravog napitka pokrećući njegovu izradu vlastitom snagom pokretanja bicikla, a za najbolje su pripremljene i nagrade.


Uz sve navedene aktivnosti, organizator je pripremio još dodatnih aktivnosti – obiteljsko i terapijsko jahanje konja, Decathlon zona, a Društvo Crvenog križa PGŽ-a i Nastavni zavod za javno zdravstvo pripremaju zdravi kutak u kojem će se moći kontrolirati tlak te šećer u krvi.


Ovaj zanimljivi dan u prirodi nastavit će se proglašenjem najuspješnijih, a završiti uz Retro Party koji će veselim notama rasplesati Platak i to sve do 15.30 sati, kada će manifestacija službeno i završiti.


Program će voditi Dražen Turina Šajeta. Partneri menifestacije su Županijski Crveni križ, Nastavni zavod za javno zdravstvo, Goranski sportski centar, Biciklistički klub Grobnik, Udruga Žmergo, Azil za pse, Društvo za zaštitu životinja Rijeka, SK Ajkule, Decathlon, MM Trening, Ranč Angeli Bregi i Pomorski radio Bakar.