Rekonstrukcija kanalizacijskog sustava

Korak bliže investiciji: Gradnja resorta na Kostabeli počinje tek najesen

Alenka Juričić Bukarica

Zbog mehanizacije na Kostabeli neki pomislili da su počeli radovi na resortu * Foto: R. BRMALJ

Zbog mehanizacije na Kostabeli neki pomislili da su počeli radovi na resortu * Foto: R. BRMALJ

Radovi na kanalizacijskom sustavu bi trebali biti gotovi u lipnju, no tada ulazimo u vrijeme zabrane radova u moru. Preskupo nam je dovoditi tehniku da stoji, pa računamo početi radove na jesen, najavljuje Borjan Brnčić, direktor tvrtke Tre-invest 



RIJEKA » S početkom radova na rekonstrukciji postojeće kanalizacijske crpne stanice s pripadajućim cjevovodima na području Kostabele, korak bliže je i početak radova na najvećoj turističkoj investiciji u Rijeci – luksuznog resorta čiji je investitor tvrtka Tre-invest. Naime, ovog tjedna počeli su radovi u okviru projekta EIB/CEB, u okviru kojih će se izmjestiti cjevovod kanalizacije s terena na kojem bi trebao niknuti novi turistički kompleks.


Radovi na novim turističkim kapacitetima najavljeni su već za početak prošle, pa ponovno za početak ove godine, no ne mogu započeti dok se ne odradi rekonstrukcija kanalizacijskog sustava na ovom području. U Gradu Rijeci su naveli kako bi radovi na kanalizacijskom sustavu na Kostabeli trebali biti gotovi sredinom lipnja ove godine, kao i da će se promet tijekom izvođenja radova na području Kostabele odvijati nesmetano, odnosno bez zatvaranja prometnice koja spaja Kantridu i Opatiju i obrnuto. 


  Što ova rekonstrukcija kanalizacijskog sustava, odnosno izmiještanje cijevi, znači za ulaganje u novi resort na Kostabeli, pitali smo Borjana Brnčića, direktora tvrtke Tre-invest, koja je dio JTH Grupe iz Češke. 




  – Prema trenutačnoj situaciji mi planiramo s našim radovim krenuti ujesen, najvjerojatnije u rujnu. Naime, radovi na kanalizacijskom sustavu bi trebali biti gotovi u lipnju, no tada ulazimo u vrijeme zabrane radova u moru. Možemo eventualno početi s deponiranjen materijala, no teren bi se vrlo brzo zakrčio. Tako da nam je preskupo dovoditi tehniku, a da ona stoji, pa računamo na jesen, najavio je Brnčić. 


  Također je dodao kako građevinsku dozvolu za iskope, dakle prvu fazu, investitor ima još od polovice prošle godine. Kao i da se ovih dana očekuje dobivanje građevinske dozvole za objekte, a pri kraju je i dobivanje koncesije za plažu. Samim time, bit će zaokruženi praktički svi preduvjeti za kompletnu realizaciju ove višemilijunske investicije u turizam. Da podsjetimo, tvrtka Tre-invest, u vlasništvu je češke grupacije 


  JTH čiji je vlasnik poduzetnik Jaroslav Tresnak. Na ovu atraktivnu lokaciju dolazi hotel s pet katova, kategorije četiri plus zvjezdice, s oko 110 soba, i to luksuznih gabarita, kao i nekoliko hotelskih apartmana za zahtjevnije goste, koji bi bili smješteni s jedne i druge strane središnjeg hola. Osim hotela, u planu je gradnja 24 vile. Sve zajedno rasprostirat će se na oko 25.000 četvornih metara površine. U okviru investicije će se također proširiti šetnicu uz more, izgraditi novo stubište i urediti obalu. Sve zajedno, u novi turistički resort se planira uložiti oko 50 milijuna eura. 


  Inače, gradski projekt rekonstrukcije i izgradnje kanalizacijske i vodovodne mreže EIB/CEB vrijedan je 23,1 milijuna kuna, a još obuhvaća izgradnju i rekonstrukciju kanalizacije i vodovoda područja Gornji Zamet i Donja Drenova – sjever te u Ulici Murini na Srdočima. Odabrani izvođač radova je zajednica ponuditelja, odnosno tvrtke Centrogradnja i Tehnika iz Zagreba, a stručni i obračunski nadzor nad radovima pružat će tvrtka HOUSE iz Rijeke.