Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 18° 6
Sutra: 18° 18° 6
17. studenoga 2019.
Ulaganje Grada Rijeke

Kamere čuvaju Znanstveni park na Mlaki od vandala

Kamere čuvaju Znanstveni park na Mlaki od vandala
Kamere čuvaju Znanstveni park na Mlaki od vandala
Autor:
Objavljeno: 27. prosinac 2017. u 10:48 2017-12-27T10:48:36+01:00

U Parku Mlaka su krajem 2016. godine postavljene dvije edukativne sprave pod nazivom Glazbena ograda i Zvučna zrcala s ciljem da se javna površina oplemeni interaktivnim znanstvenim i edukativnim sadržajima namijenjenim svim dobnim skupinama

RIJEKA  Grad Rijeka je u Parku znanosti, koji je postavljen u južnom dijelu parka na Mlaki, obnovio u vandalskom činu uništenu napravu te postavio još jednu edukativnu spravu pod nazivom Spirala adaptacije. Nova sprava prikazuje sliku krugova i u vrtnji upoznaje korisnika s pojavama tromosti oka i njegovom adaptacijom te se dobiva dojam da slika predstavlja trodimenzionalni dimnjak.

U Parku Mlaka su krajem 2016. godine postavljene dvije edukativne sprave pod nazivom Glazbena ograda i Zvučna zrcala s ciljem da se javna površina oplemeni interaktivnim znanstvenim i edukativnim sadržajima namijenjenim svim dobnim skupinama. Samo tjedan dana kasnije vandali su se okomili u više navrata na opremu i na kraju u potpunosti uništili Glazbenu ogradu.

Kako bi se sprječilo novo uništavanje, Grad Rijeka je na toj lokaciji postavio i nadzornu kameru te tablu upozorenja. Za popravak, postavljanje nove sprave i kamere plaćeno je 46.800 kuna pa su ukupna ulaganja u Park znanosti od njegove postave pa do danas iznose visokih 99.300 kuna. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.