Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 15° 1n
Sutra: 15° 15° 1n
24. rujna 2018.
"Htjeli smo odgovore oko Agrokora"

KOMADINA O ISHODU GLASANJA U SABORU Lider oporbe je Bernardić, a ne Beljak

Snimio Ivica TOMIĆ
Snimio Ivica TOMIĆ
Autor:
Objavljeno: 11. studeni 2017. u 13:36 2017-11-11T13:36:39+01:00

Na upit kako komentira navode Tomislava Sauche o tome da mu je Krešo Beljak nudio da »pretrči«, ali i da je time dao do znanja da možda Beljak sebe vidi kao lidera oporbe, Komadina je rekao: Lider oporbe uvijek može biti samo predsjednik najveće stranke, i nitko drugi, a to je Davor Bernardić

RIJEKA  Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina komentirao je u Rijeci na konvenciji Foruma žena PGŽ ishod neuspješnog opoziva Vlade u Saboru od strane SDP-a, ali i ponašanje partnerskih stranaka čiji predstavnici nisu bili prisutni na glasanju:

– Ne vidim zašto se bilo tko čudi ishodu glasanja, HDZ je dobio očekivanu podršku, ali naš cilj je bio natjerati članove Vlade da napokon dođu u Sabor i odgovore na pitanja oko Agrokora. Doveli smo ih pred Sabor, i to je važno, jer javnost ima pravo znati što se događa. Naš je cilj zaštita radnih mjesta u Agrokoru i javnost mora znati da se SDP za to bori. Znam da će sada svi govoriti da oporba čini »destabilizaciju«, ali cilj oporbe je da stvara nemir vladajućima, što je u tome čudno. Uostalom, nisam primjetio da HDZ baš stabilizira Hrvatsku, rekao je Komadina.

Na pitanje kako komentira da na glasanju u ponoć u Saboru nije bio ni čelnika HSS-a Beljaka, kao ni čelnika HSU-a Hrelje, mada su oni koalicijski partneri SDP-a, rekao je:

– Svakome na čast. Sami moraju reći da li možda daju skrivenu podršku HDZ-u, ili su se samo previše umorili pa su otišli doma spavati.

Novinari su pitali i zašto nije na glasanju bilo i nekih SDP-ovaca, poput članice Predsjedništva Romane Jerković, na što je rekao: »To je odgovornost svakog pojedinca koji je zastupnik«.

Na upit kako komentira navode Tomislava Sauche o tome da mu je Krešo Beljak nudio da »pretrči«, ali i da je time dao do znanja da možda Beljak sebe vidi kao lidera oporbe, Komadina je rekao:

– Lider oporbe uvijek može biti samo predsjednik najveće stranke, i nitko drugi, a to je Davor Bernardić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka