Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 1
Sutra: 26° 29° 2
18. lipnja 2018.
Švedski div u Gradu na Rječini

IKEA je stigla i u Rijeku: Ocijenili da se trebaju približiti riječkim kupcima

snimio Roni Brmalj
snimio Roni Brmalj
Autor:
Objavljeno: 12. srpanj 2017. u 20:20 2017-07-12T20:20:35+02:00

IKEA dostavni centar u Rijeci omogućuje isključivo preuzimanje proizvoda, u čemu će kupcima pomoći i pet IKEA-inih zaposlenika. Procedura preuzimanja proizvoda je jednostavna, a sastoji se od dva koraka.

– U sklopu Metroa u Čavlima počeo je s radom IKEA dostavni centar u Rijeci jer su u toj tvrtki ocijenili da se trebaju približiti kupcima iz Rijeke, Primorsko-goranske i Istarske županije. U dostavnom centru kupci će moći preuzeti proizvode koje su prethodno naručili putem IKEA internetske trgovine ili ih kupili u robnoj kući IKEA Zagreb, a troškovi preuzimanja robe u dostavnom centru iznosit će 99 kuna za robu do 1000 kilograma. Upravo je to napravio i prvi kupac Josip Abičić koji je preuzeo narudžbu.

– Putem IKEA internetske trgovine naručili smo klupe za potrebe Narodnog učilišta, ustanove za obrazovanje i kulturu u Rijeci. Naručeni su proizvodi, dakako, stigli u plosnatim paketima, ali s nižom cijenom dostave, nego do sada. Raduje me što je IKEA otvorila svoj dostavni centar u Rijeci jer će nam to znatno olakšati kupovinu, a uštedjet ćemo i vrijeme i novac, poručio je Abičić.

IKEA dostavni centar u Rijeci omogućuje isključivo preuzimanje proizvoda, u čemu će kupcima pomoći i pet IKEA-inih zaposlenika. Procedura preuzimanja proizvoda je jednostavna, a sastoji se od dva koraka.

– Najprije je proizvode potrebno naručiti putem IKEA internetske trgovine ili ih kupiti u robnoj kući IKEA Zagreb. Kupci online ili izravno u robnoj kući mogu odabrati opciju preuzimanja proizvoda u dostavnom centru u Rijeci. Nakon isporuke robe u dostavni centar, kupac dobiva poruku da je roba spremna za preuzimanje te ju može preuzeti tijekom sljedeća tri dana za radnog vremena dostavnog centra.

Otvorenjem dostavnog centra u Rijeci korak smo bliže ostvarenju našeg cilja da IKEA proizvode i rješenja dodatno približimo našim kupcima i omogućimo im uštede. Kao što smo ranije najavili, trenutačno smo fokusirani na kupce na obali te do kraja kolovoza planiramo otvorenje dostavnog centra u Splitu.

Kontinuirano ćemo nastaviti istraživati načine kojima svoju ponudu možemo učiniti još dostupnijom većini građana u Hrvatskoj, što uključuje i razmatranje drugih lokacija za otvaranje dostavnih centara te unaprjeđivanje cijena dostave ravno do kućnog praga naših kupaca, izjavila je menadžerica logistike robne kuće IKEA Zagreb Suzana Rumbak Baretić.

Svi kupci koji budu htjeli preuzeti proizvode u dostavnom centru u Rijeci, moći će to učiniti od ponedjeljka do petka od 12 sati do 20 sati, subotom od osam do 20 sati te nedjeljom od 8 sati do 16 sati.

Uz Rijeku i Split, IKEA planira otvoriti još nekoliko dostavnih centara u regiji u nadolazećem razdoblju, od čega još dva u Hrvatskoj.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka