Humanitarna triperijada na Drenovi: Uspjela akcija za liječenje Antonija Šebelje

Andrej Petrak

Foto: Sergej Drechsler

Foto: Sergej Drechsler



RIJEKA Akcija pomoći za liječenje mladog Antonija Šebelje nastavljena je na Drenovi, gdje je u caffe baru 11 održana humanitarna triperijada, uz lijep odaziv natjecatelja i posjetitelja. Osim kuhanja i kušanja tripica, Tončiju se moglo pomoći i sudjelovanjem u nagradnoj igri, u kojoj se uz simboličnu uplatu pogađalo težinu pršuta ili dužinu špaga na koji je bio vezan pršut.


Posjetitelj su mogli kušati i kolače, koji su se kao i tripice prodavali po promotivnim cijenama, a bilo je moguće kupiti i posebno za ovu prigodu napravljene majice. Sav prihod od tripica, kolača, nagradne igre, prodaje majica, kao i promet vanjskog šanka bit će doniran za mladog Antonija Šebelju, kojem je, nakon što je lani teško nastradao oštetivši kralježnicu nakon skoka u more, potrebno skupo liječenje u Rusiji.


Triperijada za Tončija ujedno je prvo humanitarno događanje u koje se uključila upravo osnovana Humanitarna udruga Riječko srce, koju su nakon niza uspješno održanih humanitarnih akcija pokrenuli Dalibor Horvat-Hoky, Valter Štefan i prijatelji. U okviru akcije za Tončija krajem godine udruga Riječko srce u suradnji s Općinom Viškovo planira organizirati humanitarni koncert.