Sukob na desnici

Hrvoje Burić i Predrag Mance potukli se zbog Novog lista?!

Damir Cupać

Suprug gradske vijećnice HDZ-a Tee Čaljkušić-Mance, nasrnuo je na njezinog stranačkog kolegu Hrvoja Burića. Obojica su pretrpjeli lakše tjelesne ozljede. Razlog je, navodno, različito razmišljanje  o pisanju Novog lista o referendumu gdje je Čaljkušić-Mance naš list prozvala za jednoumlje. Sukob je potvrdila i policija



RIJEKA Hrvoje Burić, gradski vijećnik HDZ-a i HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Rijeke na prošlim lokalnim izborima, koji je na tim izborima u drugom krugu bio suprotstavljen gradonačelniku Vojku Obersnelu, sudjelovao je u četvrtak na Trsatu u pola bijelog dana u fizičkom sukobu u kojem je doživio napad i, srećom, zadobio samo lakše tjelesne ozljede.


Prema poznatim podacima, sukobio se s Predragom Manceom, suprugom gradske vijećnice dr. Tee Čaljkušić-Mance, a informaciju je na naš upit potvrdila i policija.



 Dana 28. studenog 2013. godine oko 13,30 sati na području Bulevarda u Rijeci došlo je do narušavanja javnog reda i mira u kojem su sudjelovala dvojica hrvatskih državljana, starosti 46 i 49 godina. Policija za prekršaj iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira sumnjiči 49-godišnjaka koji je fizički napao 46-godišnjaka. U ovom događaju obojica su lakše ozlijeđena. 49-godišnjaku je određena mjera opreza zabrane približavanja, uspostavljanja i održavanja veze s 46-godišnjakom te protiv njega redovnim putem slijedi podnošenje optužnog prijedloga Prekršajnom sudu u Rijeci. 





Prema ovom nalazu, 46-godišnji Burić bio je žrtva napada i nije osumnjičen, no zasad je nejasno koji su pravi uzroci napada, u kojemu je, kako saznajemo, i 49-godišnji Predrag Mance pretrpio lakše ozljede u naguravanju do kojeg je došlo. Obojica su, navodno, završili na hitnoj pomoći. Nakon incidenta, 49-godišnjaku je određena zabrana pristupa i kontakta s Burićem.


– Uopće mi nisu poznati razlozi napada, ne znam da li to ima veze s mojim radom u Gradskom vijeću Rijeke ili nečim drugim. Ali jedno znam: ja nisam ni za što osumnjičen. Moj dosje je besprijekorno čist, bio je i ostat će. Također, nikoga se ne bojim, i nastavit ću normalno s političkim radom u HDZ-u i Gradskom vijeću – rekao nam je Burić.


– Nisam ja u nikakvom sukobu s kolegom Burićem, ali vidim da se neke čudne stvari događaju. Meni je žao moga supruga što se nasekirao, on je srčani bolesnik i dijabetičar – kazala nam je Čaljkušić-Mance. Na konstataciju da smo iz policije dobili dopis u kojem stoji da je njenom suprugu zabranjen pristup Buriću, rekla je: »Ja mislim da je situacija posve drugačija. Ne bih dalje komentirala«.


Njezin suprug Predrag Mance samo nam je izjavio da je kao srčani bolesnik jako potresen incidentom, kojega je nazvao »sačekušom«.


Predsjednik riječkog HDZ-a Lucijan Vukelić poručio je da ne želi davati nikakve izjave, dodavši da ako se nešto i dogodilo, da je to privatna stvar, a ne stranačka.


Predsjednik  HDZ-a PGŽ Oleg Butković također je izjavio da nema nikakav službeni stav jer da nema informaciju o nemilom događaju.


– Ne želim ništa prejudicirati, ali ako se ta informacija pokaže točnom, nadležna tijela o tome će raspravljati i zauzeti stav, poručio je Butković.


Cijela priča zavrtjela se Rijekom u subotu iz krugova političkih oponenata HDZ-a, te se tvrdi da je fizičkom sukobu prethodio razgovor Burića i Tee Čaljkušić-Mance nakon HDZ-ove press konferencije dan ranije, na kojoj su se riječki HDZ-ovci obrušili na – Novi list. Vijećnica Čaljkušić Mance izjavila je  da je zaprepaštena naslovnicom Novog lista prema kojoj je ispalo da je cijeli Novi list »protiv« na referendumu o braku.


Više u tiskanom izdanju Novog lista u utorak, 3. prosinca 2013.