Atraktivna zgrada traži kupca

Hrvatska pošta rasprodaje nekretnine: Na prodaju za pet milijuna eura i zgrada na Korzu

Portal Novilist.hr

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Zgrada Hrvatske pošte na Korzu 13 izgrađena je 1887. godine, kao poslovna zgrada, a adaptirana je 1985. godine. Nije spomenik kulture, ali se nalazi u zaštićenoj zoni. Kao posebnosti zgrade, navodi se da je u šalterskoj dvorani izveden dekorativni strop u žbuci i da je dekorativni zid mozaik rad Ede Murtića



RIJEKA - Hrvatska pošta oglasila je prodaju četrdesetak nekretnina u tridesetak gradova Hrvatske, a na popisu je, između ostalih, i poslovna zgrada na riječkom Korzu.


Riječ je o zgradi na vrlo atraktivnoj lokaciji, u središtu grada, na riječkoj šetnici. Istaknuta početna cijena je pet milijuna eura.


Ukupna neto površina zgrade, koja ima prizemlje, tri kata i potkrovlje, iznosi oko 3.500 četvornih metara. Osim Hrvatske pošte, dio prostora korisi i Hrvatska poštanska banka, a u zakupu je i dio ureda na prvom katu pa će mogući kupac nekretninu moći preuzeti u posjed u roku tri godine, navedeno je u natječaju.




Zgrada Hrvatske pošte na Korzu 13 izgrađena je oko 1887. godine, kao poslovna zgrada, a adaptirana je 1985. godine. Nije spomenik kulture, ali se nalazi u zaštićenoj zoni. Kao posebnosti zgrade, navodi se da je u šalterskoj dvorani izveden dekorativni strop u žbuci i da je dekorativni zid mozaik rad Ede Murtića.


U natječajnoj dokumentaciji nalazi se i poseban katalog u kojemu je zgrada detaljno opisana te se navodi da je “redovno održavana”. “Zidovi, podne i stropne konstrukcije su u dobrom stanju, podne i stropne obloge, kao i krovna konstrukcija, pokrov, limovi, oluci, unutarnje žbuke i naličja te fasada su u zadovoljavajućem stanju”. “Krovna stolarija i stolarija u prizemlju obnovljeni su pod konzervatorskim uvjetima”, navodi se u katalogu te dodaje da je u budućnosti nužno uložiti u sanaciju stolarije katova pod konzervatorskim uvjetima jer je u lošem stanju. Potrebno je, osim toga, prilagoditi elektroinstalacije