Međunarodni turnir

HUMANOST Boćari, košarkaši, kuhari… imaju jedan cilj – pomoći Andreju

Andrej Petrak

Foto: Marin Aničić

Foto: Marin Aničić

Sav novac prikupljen akcijom bit će uplaćen negdašnjem košarkašu i zvončaru Andreju Rubeši za pomoć u liječenju



VIŠKOVO Boćarski klub Marinići na svom je jogu organizirao Drugi međunarodni humanitarni turnir parova, a sav prihod bit će doniran za pomoć mladom Andreju Rubeši iz Viškova.


Time se klub uključio u humanitarnu akciju »S Andrejem do cilja«, posvećene pomoći pri liječenju Andreja Rubeše, 23-godišnjem negdašnjem košarkašu Svetog Mateja, Kvarnera i FSV-a, halubajskom zvončaru i članu klape Mistrage, koji u proteklih pet godina proživljava pravu kalvariju.


U tom je razdoblju prošao više od stotinu operacija, s ciljem da mu se život iznova vrati u kakvu-takvu normalu. Pored međunarodnog boćarskog turnira, humanitarna akcija »S Andrejem do cilja« obuhvatila je cjelodnevno druženje mještana i svih ljudi dobre volje, željnih pomoći ovom mladiću.




Na otvaranju su nastupile mažoretkinje Halubajke Viškovo, a na boćarskom turniru nastupili su ponajbolji boćari iz Hrvatske i regije. Održano je i natjecanje u kuhanju kotlića, turnir u briškuli i trešeti, dok je košarkaški turnir »3 na 3« upriličen u dvorani viškovske Osnovne škole Sv. Matej. U večernjem zabavnom i glazbenom programu nastupili su Pumpa band, klapa Mistrage i gosti.


Novac prikupljen akcijom bit će uplaćen Andreju Rubeši za pomoć u liječenju, a svi koji to žele novac mogu donirati uplatom na žiroračun HR9324020063103275898 za Andreja Rubešu.