Pukla koalicija u PGŽ-u

HNS U PROBLEMIMA Boras Mandić uz grickalice uživo gledao kako ga Vrdoljak izbacuje iz stranke

Tihana Tomičić

Marko Boras Mandić prisustvovao je konferenciji za novinare na kojoj je izbačen iz stranke, Foto: S. JEŽINA

Marko Boras Mandić prisustvovao je konferenciji za novinare na kojoj je izbačen iz stranke, Foto: S. JEŽINA

Mi smo se sporazuma držali, a Zlatko Komadina je odlučio odraditi posao za nas umjesto nas. Zlatko Komadina je taj koji je svojevoljno raskinuo koaliciju sa HNS-om, rekao je Andrej Poropat



RIJEKA – Predsjednik HNS-a PGŽ Marko Boras Mandić, zajedno s kolegama Tatjanom Smeraldo, Đaninom Sučićem i Vilimom Floridanom, više nije član HNS-a, automatizmom je prestao biti članom od trenutka kad se, mimo odluke središnjice, našao na izbornoj listi sa SDP-om za Županijsku skupštinu, odnosno za zamjenika župana.


To je u Rijeci objavio predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak:- Danima pozivamo na pristojnost i dostojanstvo u politici. A kad je riječ o PGŽ, pa evo moram reći da prevare nisu pristojne.


HNS ne prodaje, ne trguje, ne oduzima i ne dodaje.Nekad HDZ i Saucha, a nekad Komadina i Marko Boras Mandić, a sve to nije lijepo, rekao je Vrdoljak, koji je najavio da će s predstavnicima podružnica koje su bile podržale Borasa Mandića prije nekoliko dana razgovarati u miru nakon lokalnih izbora.




– Žao mi je zbog ovoga što se dogodilo u PGŽ, da naši birači ne znaju za koga glasati, to je nedostojno politike, rekao je Vrdoljak.


Regionalni čelnik Andrej Poropat objasnio je da je u koalicijskom sporazumu koji je bio potpisan sa SDP-om za županiju jasno pisalo da svaka stranka daje svoje kandidata, no da je SDP dirnuo u to:


– Mi smo se sporazuma držali, a Zlatko Komadina je odlučio odraditi posao za nas umjesto nas. To mi nismo mogli ni smjeli dozvoliti. Zlatko Komadina je taj koji je svojevoljno raskinuo koaliciju sa HNS-om, rekao je Poropat.


Za cijelo vrijeme konferencije za novinare na kojoj je proglašen bivšim članom stranke, Marko Boras Mandić je sjedio u prostoriji i, dapače, uzeo grickalice i gledao što se događa, no na kraju je sve prošlo mirno, Vrdoljak i suradnici napustili su prostorije nakon presice, kao i Boras Mandić.


Foto: Silvano JEŽINA


Foto: Silvano JEŽINA



On nam je kasnije rekao da situaciju neće komentirati dok u ruke ne dobije papir sa odlukom o isključenju.Vrdoljak je u Rijeci komentirao i zbivanja na nacionalnoj smjeni: ponovio je da HNS ne namjerava podržati izbor HDZ-ovih ministara umjesto smijenjenih Mostovih, te također i da neće podržati ni manjinsku vladu HDZ-a.


– Pitajte SDP zašto ne potpisuje, zajedno s Mostom, naš zahtjev za opoziv vlade – pa zato jer nemaju kontrolu nad glasovima u vlastitom klubu zastupnika, rekao je Vrdoljak.


Foto: Silvano JEŽINA


Foto: Silvano JEŽINA



Na pitanja o navodnom približavanju HNS-a HDZ-u rekao je:- Mi se 27 godina dosljedno borimo protiv HDZ-a, a MOst nas nakon doslovce 72 sata u oporbi i dvije koalicije s HDZ-om, optužuje da idemo s njima.


Pa to nije viđeno, rekao je Vrdoljak.Pozvao je Vladu da se ne bavi lokalnim  kampanjama nego da riješi problem Agrokora i osigura likvidnost tvrtki, kojoj je opet smanjen rejting:


– Pozivam Vladu da hitno osigura novu likvidnost za Agrokor. Spasite ljude! To su tisuće zaposlenih, rekao je Vrdoljak.


Foto: Silvano JEŽINA


Foto: Silvano JEŽINA