Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
22. ožujka 2019.
Legendarni brod

Greenpeaceov Rainbow Warrior III. na turneji za zaštitu Sredozemlja od plastike stiže u Rijeku

Foto: M. GRACIN
Foto: M. GRACIN
Autor:
Objavljeno: 7. srpanj 2017. u 16:12 2017-07-07T16:12:24+02:00

Brod će u ponedjeljak 10. srpnja oko 18 sati uploviti na Gat Karoline Riječke, na samu obljetnicu miniranja i potapanja prvog Rainbow Warriora 1985. godine na Novom Zelandu.

U sklopu europske turneje »Više Mediterana, manje plastike«, čuveni Greenpeaceov brod Rainbow Warrior III. posjetit će idući tjedan hrvatsku obalu, a građani će uz organizirano vođenje imati priliku u Rijeci razgledati brod, informirat se o kampanji te potpisati peticiju za zaustavljanje 'najezde plastike za jednokratnu upotrebu', priopćeno je u petak iz Greenpeacea.

Rainbow Warrior je prije Hrvatske posjetio Španjolsku i Italiju, gdje je Greenpeace sa znanstvenicima provodio istraživanje mora, a iz Jadrana odlazi prema Grčkoj i Bugarskoj.

Brod će u ponedjeljak 10. srpnja oko 18 sati uploviti na Gat Karoline Riječke, na samu obljetnicu miniranja i potapanja prvog Rainbow Warriora 1985. godine na Novom Zelandu. Rainbow Warriorom je i tada zapovijedao sadašnji kapetan i dugogodišnji aktivist Peter Willcox, stoji u priopćenju.

Na Gatu Karoline Riječke 11. srpnja, u 11 sati, održat će se konferencija za medije na kojoj će predstavnici kampanje upozoriti na alarmantno stanje i posljedice onečišćenja plastikom u Jadranu i na Sredozemlju.

Predstavnici medija će moći upoznati i porazgovarati s Peterom Willcoxom, kapetanom i aktivistom Greenpeacea više od 30 godina, a Riječani i njihovi gosti će u srijedu 12. srpnja, uz organizirano vođenje moći razgledati Rainbow Warrior, najavljuju iz Greenpeacea.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka