SDP odgovara na "neetičke izjave profesora etike"

Fabijanić brani Komadinu: Muzur bi koalirao s HDZ-om

Tihana Tomičić

Muzur je ukrao program Liste za Rijeku i onda prešao u PGS. Gdje će sad montirati zvijezde i stazu slavnih, zar na Lujzijani, ironično se zapitao Erik Fabijanić. Fabijanić je komentirao činjenicu da je pitanje Komadinina zdravstvenog stanja otvorio upravo PGS-ov kandidat za župana dr. Amir Muzur koji je profesor etike na Medicinskom fakultetu



RIJEKA Zlatko Komadina bio je bolestan, pa je otišao na bolovanje, te kao odgovoran čovjek na početku mandata ministra, zbog toga dao ostavku. Komadina je sada zdrav i može na izbore – poručio je potpredsjednik primorsko-goranskog SDP-a Erik Fabijanić hrvatskoj javnosti, nakon što su se u medijima pojavila pitanja hoće li Komadina moći nastupiti na izborima za župana, i potom obnašati tu dužnost, ako nije potpuno fizički spreman. 


  – Evo, i ja imam problema sa šećerom u krvi. Zar to znači da se ne smijem ni kandidirati za Skupštinu – upitao se Fabijanić. 


  On je komentirao činjenicu da je pitanje Komadinina zdravstvenog stanja otvorio upravo PGS-ov kandidat za župana dr. Amir Muzur koji je profesor etike na Medicinskom fakultetu.  

  – Od nekoga tko predaje etiku budućim liječnicima, to nismo očekivali. Uz to, ni njegovi drugi kolege liječnici nisu reagirali na takve izjave. Stručna javnost šuti. To nije korektno – ocijenio je Fabijanić. 




  Muzura je prozvao i da će, ukoliko slučajno pobijedi, većinu u Županijskoj skupštini sklopiti sa – HDZ-om. 


  – Muzur je otvoreno rekao da je PGS-u pristupio jer nije imao stranačku infrastrukturu. Dakle, PGS nije imao kandidata, a Muzur nije imao stranku, pa su se spojili. A ako pobijedi, kako kaže, zamrznut će članstvo u PGS-u. Da li to znači da će onda opet surađivati sa HDZ-om, kao kad je bio gradonačelnik u Opatiji – rekao je Fabijanić. 


  Poručio je PGS-ovcima da onda i njihovi načelnici trebaju učiniti isto: izaći iz članstva PGS-a ako pobijede, kad već Muzur to planira učiniti iz etičkih razloga. Po njemu, Muzur je dobar retoričar, ali isprazni larpurlartist, i nema program. »Ukrao je program Liste za Rijeku i onda prešao u PGS. Gdje će sad montirati zvijezde i stazu slavnih, zar na Lujzijani«, ironizirao je potpredsjednik SDP-a. Fabijanić je mahao i slikom PGS-ovih vodećih ljudi, koji su ujedno i načelnici općina i gradova:  

– Kad su Darijo Vasilić, Miroslav Uljan i Branko Juretić postigli u svojim sredinama sporazum sa SDP-om i dobili podršku, e onda im više nismo trebali na županijskoj razini, te su prekinuli pregovore. Normalno, jer njihovo vlastito članstvo sa 60 posto se usprotivilo suradnji s nama. Da su potpisali sa SDP-om, njihovi bi ih bili smijenili – rekao je ogorčeni Fabijanić. 


  Na pitanje postoji li mogućnost da unutar samog SDP-a netko još pokuša osporiti kandidaturu Zlatka Komadine, Fabijanić je rekao da to ne dolazi u obzir: 


  – Njegova je kandidatura neupitna. Ne vidimo nikakvog razloga za to. Znamo da ima onih koji to žele servirati, ali Županijski odbor je odluku o kandidaturi donio kao i obično, gotovo godinu dana prije izbora. 


  Novinare je zanimalo i kada će se županijski SDP očitovati o radu obnašatelja dužnosti župana Vidoja Vujića, no SDP-ovci nisu nasjeli: 


  – Da postoji problem s provođenjem SDP-ovog programa, tada bi razgovarali, ali zasad ne vidimo odstupanja. Kolega Vujić podnijet će izvješće o radu kad za to dođe vrijeme – zaključio je Fabijanić.