Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1n
Sutra: 4° 4° 1n
21. siječnja 2020.
Ostavili srce na terenu

foto FITTEST IN RIJEKA Gotovo devedeset natjecatelja sudjelovalo u sportskom natjecanju

Foto M. Gracin
Foto M. Gracin
Autor:
Objavljeno: 17. veljača 2018. u 20:57 2018-02-17T20:57:00+01:00

RIJEKAGotovo devedeset natjecatelja s područja Primorsko-goranske županije, od toga gotovo četrdeset djevojaka, sudjelovalo je u sportskom natjecanju Fittest in Rijeka. Fittest in Rijeka održava se već nekoliko godina, no ovoga puta prvi put u organizaciji prvog i jedinog licenciranog crossfit kluba u Rijeci i okolici, CrossFit Rijeka.

– Natjecanje u kategoriji fizički najspremnijeg Riječanina, odnosno Riječanke, prve je godine održano u fitness centru Active, prošle godine u prostoru Gim Gym na Škurinjama, a ove godine smo mi preuzeli domaćinstvo. Prvih godina natjecalo se samo u kategoriji Elite, a ove godine smo ubacili i kategoriji Fitness koja obuhvaća sve; za nju ne treba imati posebnu fizičku spremu niti znati sve vježbe da bi se moglo sudjelovati pa je zato i bio tako veliko odaziv. Vježbe su različite, nekad je bitna kilaža, nekad brzina izvedbe, nekad broj ponavljanja...  Prije samog natjecanja natjecatelji otprilike znaju s kojim bi se vježbama mogli susresti, ali uvijek bude iznenađenja, objasnio je Dino Molnar, organizator i trener iz CrossFit boxa u Rijeci.

U finalu je u svakoj kategoriji nastupilo po desetero najsnažnijih, najizdržljivijih i najspretnijih natjecatelja. Prvo mjesto u kategoriji Fitness – žene osvojila je Mateja Goršić, drugoplasnirana je Lana Vukušić, a treća Emina Smajlović. U istoj kategoriji samo među muškarcima, najbolji je bio Darko Pirc iz Delnica, drugo je mjesto pripalo Anti Jurjeviću, a treće Mariju Lovroviću. U kategoriji Elite – žene prvo je mjesto osvojila prošlogodišnja pobjednica Eni Bratović, drugoplasirana je Natalija Biberica, a treća Dijana Žigante. U kategoriji Elite – muškarci najbolji je bio Sanjin Crnković, drugo je mjesto zauzeo Đuro Đurić, a treće Marin Došen. Posebna nagrada »The Spirit of the Fittest« otišla je u ruke Pamele Perković. Svi prvoplasirani za nagradu su osvojili Oakley naočale i medalju, drugoplasirani su dobili popust na naočale i medalju, a trećeplasirani medalju.

Glavna sutkinja ovogodišnjeg natjecanja bila je Tajana Grujčić, iskusna CrossFit trenerica koja je sudjelovala u svim najvećim CrossFit natjecanjima u Europi, kao sutkinja, glavna sutkinja ili natjecateljica.
– Ugodno sam iznenađena natjecateljima! Očekivala sam manji odaziv i manji rang kvalitete. Mnogi su se s nekim vježbama susreli prvi put, ali su svi dali sve od sebe i ostavili srce na terenu. Nadam se da se vidimo i sljedeće godine u još većem broju, zaključila je.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.