Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. listopada 2019.
Raznovrstan program

Dani otvorenih vrata u Udruzi "Balans" na Mlaci

Snimio Marko GRACIN
Snimio Marko GRACIN
Autor:
Objavljeno: 15. prosinac 2015. u 15:13 2015-12-15T15:13:00+01:00

Programi se održavaju od 16. do 20. prosinca u Ulici Milutina Barača 16/1

Udruga za promicanje zdravog načina života "Balans" na Mlaci od 16. do 20. prosinca organizira Dane otvorenih vrata, a sva predavanja, radionice i tretmani su besplatni, iako je moguće donacijom podržati akciju "Studenti za pčelice".

Prvoga dana na programu su aromamasaže i shiatsu tretmani od 13 do 15 sati, radionica prirodnih sapuna od 16 do 17 sati, a u 18 sati predavanje "Hipokrat i holističko poimanje zdravlja" astrologa Damira Jovetića, namijenjeno zainteresiranima za zdravije načine života, holističkim terapeutima koje zanima sveobuhvatno shvaćanje zdravlja i primjena univerzalnih etičkih vrijednosti u međusobnom pomaganju.

“Zdravlje je stanje potpunog fizičkog, psihičkog i socijalnog blagostanja“, kaže definicija Svjetske zdravstvene organizacije, a ne samo odsustvo bolesti. Na istom tragu i s istim ciljem razvijale su se mnoge "zdrave" kulture i navike u skoro svim cjelovito orijentiranim tradicionalnom sustavima, poput kineske ili ayurvedske medicine, do zapadnjačke, današnje koja se sve više usmjerava na preventivne i mjere održavanja zdravlja na svim razinama.
Hipokratova postavka da je važno i tjelesno, duhovno i emocionalno, te da je čovjek cjelina ovisna od njegovoj okolini i svim međuodnosima, potvrđuje univerzalnost shvaćanja zdravlja daleko šire od same prakse liječenja. Hipokratova zakletva, osim astrolozima u dijelu koji se odnosi na shvaćanje cjeline ovisne o svim faktorima, imanentna je i svim terapeutima svih vremena, pa možda i svakom čovjeku koji pruži bilo koju pomoć drugom čovjeku.
 Ljekovitost smijeha ili dobronamjernog komuniciranja, prave mjere odmora i napora nešto je što moramo učiti i razvijati cijeli život i prije nego dođe do potrebe za intervencijama u zadnji tren.

Predavanje je usmjereno na cjelovito poimanje zdravlja i veću svjesnost o tome gdje sve počinje "neravnoteža" koju i Hipokrat i Svjetska zdravstvena organizacija smatraju cjelovitim, potpunim zdravljem i blagostanjem, te koliko možemo učiniti sami u tom smjeru.

Damir Jovetić istražuje, popularizira i demistificira astrologiju dugi niz godina, javnosti je poznat kroz niz javnih predavanja u više gradova i zemalja, te kroz medijske informativne aktivnosti radi boljeg, istinitijeg i potpunijeg informiranja o ovoj drevnoj kolijevci mnogih današnjih znanosti, poput Hipokratove cjelovite medicine.

Udruga se nalazi u Ulici Milutina Barača 16/1.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.