Počinju ferije

Danas posljednji dan nastave, drugo polugodište počinje 16. siječnja

Ingrid Šestan Kučić

Foto: Marko Gracin

Foto: Marko Gracin



RIJEKA  Za ukupno tridesetak tisuća primorsko-goranskih učenika danas će se posljednji put u ovoj školskoj godini oglasiti školska zvona jer završava prvo polugodište i počinju zimski praznici.


Primorsko-goranski učenici spadaju u skupinu manjeg broja učenika za koje je još od lipnja ove godine jasno da im drugo polugodište neće započeti usred tjedna, već u ponedjeljak, 16. siječnja. Naime, prema kalendaru rada škola Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta zimski praznici završavaju 11. siječnja.


Međutim, budući da je riječ o datumu koji pada usred tjedna, odnosno prema planu Ministarstva učenici bi se u školske klupe trebali vratiti u četvrtak, Primorsko-goranska županija je u dogovoru s drugim osnivačima škola, s gradovima Rijekom, Opatijom i Crikvenicom, zatražila odgodu početka drugog polugodišta i to još krajem prošle školske godine.




Zahvaljujući tome primorsko-goranski će školarci dobiti priliku otići na skijanje, a uz Primorsko-goransku županiju odgodu početka drugog polugodišta u zadanom zakonskom roku zatražile su i Istarska, Varaždinska, Bjelovarsko-bilogorska, Vukovarsko-srijemska i Požeško-slavonska županija.


Za sve učenike ova će školska godina završiti 14. lipnja, a prije toga učenike očekuje i proljetni odmor od 13. do 21. travnja, dok će maturantima nastavna godina završiti 19. svibnja.