Kruzer u Rijeci

“Crystal Serenity” na Brajdici: 250 metara luksuza za tisuću putnika

Marinko Glavan

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Prvi kruzer pristao je u petak na kontejnerskom terminalu na Brajdici, riječ je o brodu »Crystal Serenity« duljine 250 metara i širine 32 metra sa 1060 putnika i 600 članova posade. S kontejnerskog terminala autobusi razvoze putnike prema središtu Rijeke te na izlete u bližu i dalju okolicu



RIJEKA  Kruzer Crystal Serenity, s nešto više od tisuću putnika pristao je u petak po prvi put u Rijeci, na kontejnerskom terminalu Brajdica. Po završenim lučkim formalnostima gosti s broda, za koje je priređen svečani doček, uputili su se autobusima na izlete po okolici Rijeke ili u šetnju središtem grada.


Kako je Crystal Serenity danas po prvi put uplovio u Rijeku, brod je posjetila i delegacija predvođena gradončelnikom Vojkom Obersnelom i ravnateljem Lučke uprave Vladom Mezakom. Za razliku od prijašnjih, rijetkih, posjeta brodova za kružna putovanja Rijeci, ovoga puta u obilazak broda krenule su i novinarske ekipe.


Snimio Vedran KARUZA


Snimio Vedran KARUZA





Na ulazu su nas dočekali ljubazni članovi posade, koji su nas odveli do jednog od barova, gdje nas je čekalo ugodno iznenađenje u vidu domaćina obilaska – dozapovjednika Nenada Willheima, čitateljima Novog lista poznat po akciji spašavanja dvojice sudionika najzahtjevnije veslačke utrke preko Atlantika – Talisker Whisky regate, koje je, zajedno s ostalim članovima posade Crystal Serenityja uspio pronaći i izvući na palubu broda s minijaturne splavi usred noći i olujnog nevremena na oceanu.


– Od tad srećom, nismo imali nekih spektakularnih akcija spašavanja, kaže nam Willheim, koji nas je nakon kraćeg razgovora s gradonačelnikom i ostalim predstavnicima službene delegacije odveo u kraći obilazak broda.


– Prvi put da smo u Rijeci, ali ne i zadnji, jer već u ponedjeljak se vraćamo. Poseban je to osjećaj za mene, naročito kad sam ugledao Kostrenu, srce mi je bilo »ovoliko«, pokazuje raširenim rukama Willheim.


Nije jedini kojega je razveselila ovogodišnja ruta što je ovaj luksuzni kruzer dovela u Rijeku, jer većina časničkog kadra, kako na palubi, tako i u »makini« je iz Hrvatske, i to uglavnom baš iz Rijeke i okolice.


Više možete pročitati u tiskanom izdanju u subotu!