Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 1
Sutra: 5° 5° 1
3. travnja 2020.
Poseban režim

Centar grada danas je bez prometa, na EPK najbolje krenite - pješice

 Strogo središte Rijeke postaje »zona publike« / Foto EPK
Strogo središte Rijeke postaje »zona publike« / Foto EPK
Autor:
Objavljeno: 1. veljača 2020. u 6:56 2020-02-01T06:56:25+01:00

Kako bi sve proteklo u najboljem redu, danas će u užem centru grada od 14 sati do nedjelje u 4 sata na snazi biti zabrana prometa za sva vozila osim za vozila interventnih službi

RIJEKA Rijeka danas postaje Europska prijestolnica kulture, a zbog većeg broja Riječana i gostiju koji se očekuju u središtu grada, u organizaciju događanja uključene su brojne javne službe – policija, vatrogasci, gradske prometne službe, javni gradski prijevoz i mnogi drugi.

Kako bi sve proteklo u najboljem redu, danas će u užem centru grada od 14 sati do nedjelje u 4 sata na snazi biti zabrana prometa za sva vozila osim za vozila interventnih službi.

Sav promet, uključujući i vozila javnog gradskog prijevoza, usmjerit će se sjevernim prometnim koridorom, odnosno ulicama Fiorella la Guardije, Pomerio i Žrtava fašizma.

U gradu su do nedjelje, 2. veljače zatvorena i parkirališta Putnička obala i Riva Boduli, a danas će za sve korisnike biti zatvorena i parkirališta Žabica (HŽ Žabica), parkiralište u Zanonovoj ulici, Splitskoj ulici, Zadarskoj ulici, Ulici Riva, parkirališta u Verdijevoj, Zagrebačkoj, Demetrovoj, Wenzelovoj, Senjsko pristanište, Ulici Ivana Zajca i na Grobničkoj rivi.

Za parkiranje se zatvara i garaža Zagrad B za potrebe većeg broja gostiju iz Vlade, veleposlanstava i konzulata te zbog Konferencije ministara kulture JI Europe.

U vrijeme zabrane prometa taksi vozila neće biti u mogućnosti pristupiti taksii stajalištu na Jelačićevom trgu, taksi stajalištu na Putničkom terminalu i taksi stajalištu na Žabici. Privremeno zamjensko stajalište za taksi vozila bit će u južnom traku Ulice Ivana Pavla II., nasuprot garaže Zagrad.

Iz Grada Rijeke pozivaju, također, posjetitelje koji u Rijeku dolaze iz drugih gradova, da u Rijeku krenu što ranije kako bi izbjegli gužve te mogli prisustvovati brojnim zanimljivim programima koji će se tijekom cijeloga dana održavati na riječkim trgovima, Korzu i u brojnim ugostiteljskim objektima. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.