Đir po Kvarneru

Brodski izleti od Rijeke do Opatije novost u turističkoj ponudi

Biljana Savić

Mariška je dugačka 13 metara i ima kapacitet 40 putnika / Foto M. GRACIN

Mariška je dugačka 13 metara i ima kapacitet 40 putnika / Foto M. GRACIN

Osim povezivanja dva grada, u suradnji Turističke zajednice i tvrtke Pam Tours brodom Mariška bit će moguće i razgledavanje Rijeke s morske strane



RIJEKA Jučer je brodom Mariška organizirana promotivna vožnja i prezentacija izleta, koji će od 3. do 21. kolovoza upotpuniti turističku ponudu Rijeke. Nova turistička atrakcija nastala je u suradnji Turističke zajednice grada Rijeke s tvrtkom Pam Tours.


U razdoblju od 3. do 21. kolovoza izleti brodom uključivat će vožnju iz Rijeke prema Opatiji i natrag te posebni izlet – razgledavanje Rijeke s morske strane. Izleti će biti organizirani tri dana u tjednu i to ponedjeljkom, srijedom i petkom. Kretanje iz Rijeke za Opatiju predviđeno je u 10 sati, povratak u 17 sati, nakon čega u vremenu od 18 do 20 sati kreće razgledavanje Rijeke s mora. Polazak iz Rijeke za Opatiju za putnike koji su kupili kartu i došli iz Opatije je u 20.30 sati.


Cijena karte za linijsku vožnju Rijeka – Opatija u jednom smjeru bit će 59 kuna, a povratna karta 89 kuna. Razgledavanje Rijeke s morske strane obuhvaća panoramski pogled u trajanju od dva sata od luke prema Kantridi i s Kantride prema Brajdici te nazad prema luci. Cijena vožnje iznosi 109 kn, djeca do 12 godina plaćaju pola cijene, a djeca do 6 godina imaju besplatnu kartu. U cijenu je uključeno piće na brodu tijekom rute.




Izletu i prezentaciji prisustvovali su zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović, direktor Turističke zajednice Rijeke Petar Škarpa, zamjenik gradonačelnika Opatije Fernando Kirigin te zamjenik župana Petar Mamula, koji su zaključili da je ovaj projekt najbvolji način spajanja Rijeke i Opatije.


– Ova nova turstička atrakcija bitan je korak ka prezentiranju Rijeke na drugi način, ali i iz druge perspektive, s mora, kazao je Škarpa.


S karakteristikama i kapacitetom broda, te rutama i cijenama karata okupljene su upoznali vlasnik Pam Toursa i broda Milan Paulović i zapovjednik broda Mariška Srećko Skorup. Mariška je duga oko 13 metara s kapacitetom za 40 osoba. Za sada će ploviti samo određeno razdoblje na spomenutim rutama.


– Iduće godine planiramo obuhvatiti čitavo razdoblje ljetne sezone, počevši od lipnja. Ukoliko se pokaže da interesa za ove izlete ima, Pam Tours razmotrit će i opciju nabavke novog i većeg izletničkog broda, kazao je Milan Paulović.


Karte za izlete brodom Mariška moći će se kupiti svaki dan od 8 do 22 sata na štandu ispred Turističkog informativnog centra, Korzo 14.