Humanitarni koncert

Božićni koncert: Riječkoj obitelji Beriša darovani prilozi publike

Mirjana Grce

Riječ je o obitelji s desetero djece, koja živi u gradskom stanu i od državne socijalne pomoći te od onoga što nezaposleni Fatmir Beriša zaradi prodajom časopisa „Ulične svjetiljke“. Isto tako, riječ je o jednoj u nizu humanitarnih akcija zbora „Schola Cantorum Rijeka“



RIJEKA – Humanitarni Božićni koncert održan u crkvi Uznesenja Marijina uoči Božića u organizaciji Komornog zbora „Schola Cantorum Rijeka“ – KUD Fratellanza i u suradnji sa župom Uznesenja Blažene Djevice Marije, na Božić je imao svoje finale. Svi prilozi koje je publika dala na koncertu darovani su riječkoj socijalno ugroženoj obitelji Fatmira Beriše.


Riječ je o obitelji s desetero djece, koja živi u gradskom stanu i od državne socijalne pomoći te od onoga što nezaposleni Fatmir Beriša zaradi prodajom časopisa „Ulične svjetiljke“. Isto tako, riječ je o jednoj u nizu humanitarnih akcija zbora „Schola Cantorum Rijeka“, jer ovaj je zbor zadnjih godina na isti način pomogao više egzistencijalno ugroženih riječkih obitelji koje su korisnice gradske Socijalne samoposluge.


U ime Zbora božićne čestitke i prikupljenu donaciju je obitelji Beriša donijela njegova članica Helena Anušić. Treba naglasiti da su na humanitarnom koncertu uoči Božića uz Scholu Cantorum i zbor župe Uznesenja Marijina nastupili Katedralni zbor „Cantores Sancti Viti“, Nadbiskupijski zbor, band Assunta i solistice Dajana Dujmović, Tea Ban, Emilia Rukavina i Iva Peracković koje su na orguljama pratili Katarina Bogdanović, Daniel Šimek, Petra Kukavica i Saša Valenčić dok su zborovođe bili Giovanni Geraci, Nino Načinović i Ingid Haller.




„Svake godine nastojimo jednoj siromašnoj obitelji uljepšati Božić. Kako se Riječka nadbiskupija nalazi u Godini obitelji, ove godine novce smo prikupili za obitelj Beriša s desetero djece. Od srca se zahvaljujemo svim sudionicima koncerta i Riječanima koji su dobrovoljnim prilozima pokazali da imaju veliko i plemenito srce“, rekli su inicijatori humanitarne akcije, članovi Schole Cantorum.