Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 6
Sutra: 12° 12° 6
24. veljače 2020.
Renomirani stručnjak

Bivši ministar Dragan Primorac postaje predavač na Odjelu za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci

Snimio Nenad REBERŠAK
Snimio Nenad REBERŠAK
Autor:
Objavljeno: 10. ožujak 2016. u 10:07 2016-03-10T10:07:39+01:00

U kolikom će postotku Primorac držati nastavu na riječkom Odjelu također još nije definirano, a kao i Jovanović njegov će angažman biti gotovo na volonterskoj osnovi

Nakon što je bivši ministar znanosti, obrazovanja i sporta i saborski zastupnik Željko Jovanović na  Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci izabran u prvo znanstveno-nastavno zvanje naslovnog docenta u redove riječkog Sveučilišta ušao je još jedan bivši ministar znanosti, obrazovanja i sporta, a riječ je o Draganu Primorcu. Njegov izbor  redovitog profesora za naslovno znanstveno-nastavno zvanje u trajnom zvanju na Odjelu za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci potvrdio je Senat, a tim činom, prema najavama pročelnice Odjela prof. dr. Anđelke Radojčić Badovinac bivši će ministar od iduće akademske godine dobiti izborni kolegij na Odjelu.

– Odjel na svom Vijeću još nije prihvatio njegov izbor pa nije definiran niti kolegij koji će voditi. Za sada je sigurno da će se raditi o izbornom kolegiju te da će Dragan Pimorac sudjelovati i u praktičnom izvođenju nastave. Izbor takvog stručnjaka u naslovno zvanje za nas je pozitivno, jer Odjel to ništa ne košta, a oplemenjujemo našu nastavu renomiranim stručnjacima, kaže pročelnica.

U kolikom će postotku Primorac držati nastavu na riječkom Odjelu također još nije definirano, a kao i Jovanović njegov će angažman biti gotovo na volonterskoj osnovi. Inače, Primorac je profesor  na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu, Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku, doktorskom Studiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te »adjunct« profesor na američkom Sveučilištu Penn State. Angažmanom na riječkom Sveučilištu Primorac će »pokrivati« četiri hrvatska sveučilišta. Dužnost ministra obnašao je od 2003-2009. godine, a prema anketi International Republican Institute od 1. listopada 2007. godine ocijenjen je najuspješnijim ministrom u Vladi Republike Hrvatske. Jedan je od utemeljitelja forenzičke DNA analize u Hrvatskoj i među prvim znanstvenicima u svijetu koji su primijenili DNA analizu u svrhu identifikacija žrtava rata pronađenih u masovnim grobnicama. Suosnivač je i zamjenik voditelja Sveučilišnog studijskog Centra za forenzičke znanosti u Splitu te suosnivač prestižne međunarodne znanstvene organizacije The International Society for Applied Biological Sciences (ISABS), čiji se skupovi svake dvije godine održavaju u Hrvatskoj.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
 Napredna tehnologija za sigurno i trajno rastjerivanje neželjenih životinja iz doma
Miran i uredan dom bez gamadi više nije nemoguća misija!

Napredna tehnologija za sigurno i trajno rastjerivanje neželjenih životinja iz doma