Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 26
Sutra: 10° 10° 26
28. siječnja 2020.
Putovima Frankopana

Besplatno i vrlo ukusno: Održana gastro radionica 'Frankopani oko stola'

Foto PGŽ
Foto PGŽ
Autor:
Objavljeno: 29. svibanj 2019. u 13:06 2019-05-29T13:06:26+02:00

RIJEKA U Kuharmoniji – Centru kulinarstva i osobnog razvoja u Rijeci održana je radionica izrade jela prema recepturama iz doba Frankopana. Radionica se održala u okviru projekta “Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana” kojeg provodi Primorsko-goranska županija s ciljem obnove, očuvanja, zaštite i održivog korištenja frankopanske materijalne i nematerijalne baštine, u prvom redu kaštela te utvrđenih gradova i dvoraca Frankopana.

Radionicu je održao gastronomski stručnjak, kuhar Dragan Visković, član upravnog odbora Hrvatskog kuharskog saveza, predavač na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, dobitnik mnogih nagrada i priznanja te promotor hrvatske kulinarske baštine u brojnim europskim zemljama.

Osim same pripreme jela, Visković je sudionicima radionice predstavio rezultate istraživanja zapisa o jelima i kulturi blagovanja iz vremena obitelji Frankopan, o zastupljenosti namirnica, o načinima pripreme te korištenju posuđa i pribora za jelo.

Na radionici je prezentirana i brošura koja je izrađena za ovu priliku, a koja govori o frankopanskoj kulinarskoj baštini te donosi recepture jela iz vremena Frankopana.

Ovaj događaj bio je namijenjen ugostiteljima s područja Primorsko-goranske županije koji se žele pridružiti Kulturno-turističkoj ruti Putovima Frankopana i na taj način dodatno proširiti ugostiteljsku ponudu. Sudjelovanje na radionici bilo je besplatno i vrlo ukusno.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze