Putovima Frankopana

Besplatno i vrlo ukusno: Održana gastro radionica ‘Frankopani oko stola’

Portal Novilist.hr

Foto PGŽ

Foto PGŽ



RIJEKA U Kuharmoniji – Centru kulinarstva i osobnog razvoja u Rijeci održana je radionica izrade jela prema recepturama iz doba Frankopana. Radionica se održala u okviru projekta “Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana” kojeg provodi Primorsko-goranska županija s ciljem obnove, očuvanja, zaštite i održivog korištenja frankopanske materijalne i nematerijalne baštine, u prvom redu kaštela te utvrđenih gradova i dvoraca Frankopana.


Radionicu je održao gastronomski stručnjak, kuhar Dragan Visković, član upravnog odbora Hrvatskog kuharskog saveza, predavač na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, dobitnik mnogih nagrada i priznanja te promotor hrvatske kulinarske baštine u brojnim europskim zemljama.


Osim same pripreme jela, Visković je sudionicima radionice predstavio rezultate istraživanja zapisa o jelima i kulturi blagovanja iz vremena obitelji Frankopan, o zastupljenosti namirnica, o načinima pripreme te korištenju posuđa i pribora za jelo.




Na radionici je prezentirana i brošura koja je izrađena za ovu priliku, a koja govori o frankopanskoj kulinarskoj baštini te donosi recepture jela iz vremena Frankopana.


Ovaj događaj bio je namijenjen ugostiteljima s područja Primorsko-goranske županije koji se žele pridružiti Kulturno-turističkoj ruti Putovima Frankopana i na taj način dodatno proširiti ugostiteljsku ponudu. Sudjelovanje na radionici bilo je besplatno i vrlo ukusno.