Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 2° 1n
Sutra: 2° 2° 1n
24. veljače 2019.
Bakarski PGS

Benić želi osigurati noćnu autobusnu liniju iz Rijeke prema Bakru

Snimio Roni BRMALJ
Snimio Roni BRMALJ
Autor:
Objavljeno: 17. svibanj 2017. u 16:04 2017-05-17T16:04:24+02:00

Gradu Bakru treba ustanova za kulturu, osnovat ćemo Bakarski sportski savez, poticati sportske sadržaje vezane uz more, osigurati noćnu autobusnu liniju iz Rijeke prema Bakru, pokrenuti poticajne programe za mlade obitelji, osigurati cjelodnevni boravak za učenike nižih razreda osnovne škole, osnovati Centar za rad s djecom, rekla je PGS-ova kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnice Bakra Katarina Benić

BAKAR U Bakru posljednjih godina vlada stagnacija u svim područjima života, mladi ljudi nemaju perspektivu, ne vodi se briga o starijima i upravo zbog toga odlučila sam se aktivno uključiti u politički život, kazala je to na  konferenciji za novinare Snježana Banić, PGS-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Bakra i nositeljica za Gradsko vijeće Bakra.

Dodala je kako se godinama slušaju obećanja o izgradnji kanalizacije i plinofikacije, o izgradnji Doma za starije osobe, turizmu, stavljanju u funkciju platoa bivše koksare, a sve je ostalo samo na obećanjima.

- Priliku za ubrzani razvoj Grad Bakar ispustio je kada je rekao »ne« uključivanju u Urbanu aglomeraciju Rijeka, gdje je izgubio sigurnih pet milijuna eura bespovratnih sredstava. O tome se u Bakru ne priča, građani o tome nisu informirani. Mi u PGS-u naš program usmjerit ćemo prema povlačenju sredstava europskih fondova, želimo plato bivše koksare staviti u funkciju, a prostor Industrijske zone Bakar na Kukuljanovu, gdje niču uglavnom trgovački centri, a malo je proizvodnje, prestati rasprodavati, nego davati u koncesije te dobivena financijska sredstva usmjeriti u razvoj Bakra, kazala je Banić, dodajući kako svime spomenutim PGS želi spriječiti odlazak ljudi, posebice mladih iz Bakra.

Novinarima se obratila i kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnice Bakra Katarina Benić, koja je kazala kako će njezin djelokrug rada biti usmjeren prema mladima, kulturi, socijali, sportu.

- Gradu Bakru treba ustanova za kulturu, osnovat ćemo Bakarski sportski savez, poticati sportske sadržaje vezane uz more, osigurati noćnu autobusnu liniju iz Rijeke prema Bakru, pokrenuti poticajne programe za mlade obitelji, osigurati cjelodnevni boravak za učenike nižih razreda osnovne škole, osnovati Centar za rad s djecom, volonterski centar Bakarski kraj za podršku starijim osobama te pokrenuti konačni početak izgradnje Doma za starije i nemoćne osobe. Osnova našeg programa je zapošljavanje, a ne kreditno zaduživanje, kazala je Benić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
UKLJUČITE SE I VI ZA BOLJE OBRAZOVANJE!
Započela je modernizacija strukovnog obrazovanja na dobrobit učenika i gospodarstva Republike Hrvatske!

UKLJUČITE SE I VI ZA BOLJE OBRAZOVANJE!