Županijska skupština

Beaković Komadini: Loše vodite ekipu i morate otići!

Tihana Tomičić



RIJEKA  Izborna kampanja za lokalne izbore 2017. godine u PGŽ-u je jučer već počela: HDZ-ov Dinko Beaković optužio je župana Zlatka Komadinu da nije ništa učinio da spasi Gorski kotar od propadanja, te mu poručio da trenera koji nije uspješan treba mijenjati.


– Ništa strateški niste učinili za Gorski kotar u ovih 15 godina, koliko vodite Županiju, a vi niste obični zaposlenik, nego lider ove Županije. No, loše vodite ekipu i zato kao loš trener morate otići, rekao mu je Beaković. Sve ovo što ste nabrojili da ste učinili za Gorski kotar, to je minimum, a ne maksimum – rekao je Beaković.


Župan Komadina odgovorio je da baš danas ide kod ministra regionalnog razvoja Tomislava Tolušića zajedno s goranskim načelnicima, a nabrojio je i niz projekata koje je Županija odradila za tu subregiju zadnjih godina.




–  Za razliku od vas, ja sam se svađao sa svojom SDP-ovom  vladom oko Gorskog kotara i jasno izjavio da sam protiv ukidanja Zakona o brdsko-planinskom području i tadašnje mini porezne reforme. I sad s ministrom Tolušićem idem raspravljati o novom Zakonu o Gorskom kotaru. Naime, nije u redu i neodgovorno je unutar jedne proračunske godine mijenjati uvjete rada. A imam li podršku Gorana i goranskih načelnika, napravite anketu pa ćete vidjeti – rekao je Komadina Beakoviću. Obećao mu je i pisano izvješće o svom izbornom rezultatu u Gorskom kotaru, kako bi se uvjerio da podršku te subregije ima.


Na naše pitanje istupa li na taj način možda jer ga je HDZ već nominirao za kandidata za župana za izbore 2017. godine, Beaković je rekao da HDZ još nije vodio raspravu o tome, za razliku od SDP-a koji je već ponovo nominirao Komadinu, no da je njegov stav, bez obzira tko bio HDZ-ov kandidat, da Komadina mora otići s te funkcije.