Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
26. rujna 2018.
Analitičari se "zaigrali"

ANKETA Bank of America smatra da bi se Rijeka i Istra mogle odcijepiti od Hrvatske, slažete li se?

Foto: S. JEŽINA
Foto: S. JEŽINA
Autor:
Objavljeno: 6. listopad 2017. u 11:52 2017-10-06T11:52:00+02:00

Unatoč svojoj posebnosti unutar Hrvatske ili pak povijesnim okolnostima koje su ovu regiju često selile iz države u državu, pravi separatistički pokret u Rijeci ne postoji

Britanska odluka da napusti Europsku uniju jedan je od najznačajnijih političkih događaja u proteklih nekoliko desetljeća, ali dok je to "razvod" između države i Unije, diljem Europe postoje pokreti koji bi mogli podijeliti nacije, piše Business Insider.

Britanci se pritom pozivaju na studiju i kartu koju je kreirao Bank of America Merrill Lynch, a na kojoj se, između ostalih europskih pokrajina poput Katalonije, Korzike i Škotske, kao jedno od područja koje bi se moglo odcijepiti od matične zemlje nalaze Istra i Rijeka.

Na temelju kojih točno podataka su autori zaključili da bi se Rijeka i Istra mogli odcijepiti nije poznato, pogotovo kada je Rijeka u pitanju.

Unatoč svojoj posebnosti unutar Hrvatske ili pak povijesnim okolnostima koje su ovu regiju često selile iz države u državu, pravi separatistički pokret u Rijeci ne postoji.

Pozivi na decentralizaciju su česti i glasni i iz Rijeke i iz Istre, ali daleko je to od Katalonije.

karta

 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka