Šesta Balinjerada Črišnjevo

Atraktivna, zabavna i nimalo bezopasna “morska” utrka

Ivana Kocijan

Snimio Silvano JEŽINA

Snimio Silvano JEŽINA

Najatraktivnije vozilo svakako je bila velika grobnica ekipe iz Lovrana te neodoljiva podmornica najmlađih sudionika, 5-godišnjeg Filipa i 8-godišnjeg Rafaela Badurine



RIJEKA Uvala Črišnjeva jučer je ugostila šesto izdanje Balinjerade Črišnjevo, održano u organizaciji Ugostiteljskog obrta Sidro, odnosno Žarka Žeželića Prdele, Ane Grubišić i Ani Titlić. Atraktivna, zabavna i nimalo bezopasna »morska« utrka vozila na kuglične ležajeve koja se od ostalih sličnih balinjerada razlikuje po tome što vozači zajedno s karetom utrku završavaju u moru, a potom karete iz mora izvlače ronioci, privukla je brojnu publiku.


Natjecatelji su bili podijeljeni u nekoliko kategorija. Za punoljetne nije bilo nikakvih zabrana, dok su se maloljetni na spust u more mogli upustiti samo uz pristanak roditelja. Jedni malo brži, drugi malo sporiji, treći neoprezni, četvrti jako mladi – svi sudionici Balinjerade Črišnjevo nagrađeni su glasnim pljeskom publike, ali i glavnim i utješnim nagradama.


Snimio Silvano JEŽINA


Snimio Silvano JEŽINA





Od četrnaest prijavljenih kareta, u natjecanju ih je sudjelovalo dvanaest: Tri je…ča malo jača, Tri točkica, Biciklić, Karić, Desantna podmornica, Grobnica, Kod mene u Njemačkoj, Bitva, Dream Team, Vavik šeko, Munja i Jozo upali svitlo, dok je Bićac odustao zbog kvara, a Prdelina kuhinja zbog puno narudžbi.


Najatraktivnije vozilo svakako je bila velika grobnica ekipe iz Lovrana te neodoljiva podmornica najmlađih sudionika, 5-godišnjeg Filipa i 8-godišnjeg Rafaela Badurine.


Program su vodili Miroslav Galler i Mladen Valjan Vlačina, za liječničku pomoć zadužen je bio doktor Ružić, dok su u žiriju bili Robert Grubišić, Oliver Berekin i Milenko Škrlec, trojac koji je imao zahtjevan zadatak ocijeniti atraktivnost kareta, brzinu spusta i umjetnički dojam skoka u more.


Brojne posjetitelje koji su osim u balinjeradi mogli uživati i u bogatoj gastroponudi i tomboli s vrijednim nagradama, zabavljao je Team band, a posebni glazbeni gosti bili su sudionici MIK-a – klapa Kamik, Sergio Pavat, Đani Maršan, Mladen Dorić, Vedran Mlakar i Igor Cukrov koji su na putu do Krka kratko svratili do Črišnjeva.