Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
24. siječnja 2020.
Briščikov mandat u mirovanju

Akcija mladih traži nove izbore za riječko Gradsko vijeće; Vivoda: Poropat nesposobnost i povrijeđeni ego liječi kažnjavanjem oporbe

Vedran Vivoda (lijevo) zamijenit će Andreja Briščika
Vedran Vivoda (lijevo) zamijenit će Andreja Briščika
Autor:
Objavljeno: 9. listopad 2018. u 19:52 2018-10-09T19:52:27+02:00

 Nesposobni Obersnelov predsjednik Vijeća, umjesto da prizna svoju grešku, proziva oporbu jer mu drži većinu. Stvorio je toksičnu atmosferu i sada svoju nesposobnost, frustracije i povrijeđeni ego pokušava liječiti kažnjavanjem oporbe. On je očito nedorastao funkciji predsjednika Vijeća i nakon samo dvije sjednice je pokazao kako je pritisak funkcije prevelik za njega, rekao je Vivoda

RIJEKA Gradski vijećnik Akcije mladih Andrej Briščik stavit će mandat u mirovanje, a na njegovo mjesto sjest će Vedran Vivoda. Briščik je takvu odluku obrazložio privatnim razlozima koji mu onemogućavaju da posao gradskog vijećnika radi odgovorno.

Briščik i Vivoda najavili su da će i dalje, ako se za to stvore uvjeti, minirati kvorum u gradskom parlamentu, a načelno podržavaju inicijativu Hrvoja Burića da se svaki vijećnik ponaosob izjasni o raspuštanju Gradskog vijeća i da se novi izbori raspišu s izborima za mjesne odbore.

Najveći dio konferencije za novinare Akcije mladih bio je posvećen predsjedniku Gradskoga vijeća Andreju Poropatu.

– Nesposobni Obersnelov predsjednik Vijeća, umjesto da prizna svoju grešku, proziva oporbu jer mu drži većinu. Stvorio je toksičnu atmosferu i sada svoju nesposobnost, frustracije i povrijeđeni ego pokušava liječiti kažnjavanjem oporbe. On je očito nedorastao funkciji predsjednika Vijeća i nakon samo dvije sjednice je pokazao kako je pritisak funkcije prevelik za njega. Zamislite samo scenu gdje HDZ-ov predsjednik Sabora tjera oporbu da im drže kvorum. Kakvi bi onda bili naslovi u Novom listu, ili bi se pisalo o staljinističkim metodama, ili o tome da SDP-ovci piju u kafiću dok ruše kvorum. Mi smo oporba. Ne treba biti doktor političkih znanosti da bi znali zbrajati. Održavanje kvoruma je posao većine, a rušenje kvoruma je demokratski alat poznat i priznat svugdje osim u Sjevernoj Koreji, izjavio je Vivoda.

Briščik je dodao da je Poropat u godinu dana uspio prozboriti punih 45 sekunda u Gradskom vijeću, a da se našao pozvan pričati o radu zastupnika u Gradskom vijeću.

– Gospodin 45 sekunda, dizač ruku koji glasa pomoću šalabahtera, veliki radnik se našao pričati o radu. Sjeća li se on još Jurja Bukše, najžešćeg Obersnelova protukandidata koji je govorio da želi očistiti grad. A išarali su grad grafitima i zaprljali ga i to nitko do danas nije očistio. Poropat gubi vrijeme na fotografa koji ga slika za vrijeme sjednice Vijeća, a onda on to diže na facebook. A iza slike nema ničega. Na državnoj razini su talac HDZ-a, za što su dobilio niz direktorskih položaja. To je HNS, ocijenio je Briščik.

Vivoda je mišljenja da se Obersnel skriva iza lex šerifa i da postavljanjem nesposobnog Poropata fabricira političke krize.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.