Božićna događanja

Advent u Viškovu: Bogat i raznovrstan program sve do 25. prosinca

Andrej Petrak

Advent na Viškovu / snimio M. GRACIN

Advent na Viškovu / snimio M. GRACIN

Program Adventa u Viškovu nastavlja se već ove subote i nedjelje, kad će na trgu ispred crkve od 10 do 14 sati biti održan Božićni sajam



 Zajedničkim kićenjem jele na trgu ispred crkve sv. Mateja otpočeo je bogat i raznovrstan program Adventa u Viškovu, što ga Turistička zajednica i Općina Viškovo organiziraju sve do 25. prosinca. Uz prigodan glazbeni nastup viškovskih dječjih vrtića te božićne napjeve u izvedbi Petre Bokulić i Zite Zare Orlić, upaljena je blagdanska rasvjeta te je sad sve spremno da stanovnici Viškova dočekaju Božić onako kako to i priliči.


– Pozivamo sve mještane da nam se pridruže u ovo predblagdansko razdoblje na prigodnim programima koje su pripremile naše udruge, božićnom sajmu i blagdanskoj marendi te druženju s Djedom Božićnjakom – izjavila je direktorica TZ-a Viškova Marina Jurić.


Program Adventa u Viškovu nastavlja se već ove subote i nedjelje, kad će na trgu ispred crkve od 10 do 14 sati biti održan Božićni sajam. Tajnica Udruge Viškovo-Kastav-Klana-Jelenje najavljuje da će na sajmu biti ponuđeni autohtoni domaći proizvodi, božićni ukrasi, topli vuneni odjevni predmeti i slični proizvodi, uz prigodnu ugostiteljsku ponudu, u vidu fritula i kuhanog vina, te božićnu glazbu. Učenici OŠ Sv. Matej pripremili su glazbeno-scensku priču Čudesna zima, koja će biti izvedena 12. prosinca u 17 sati u Domu hrvatskih branitelja. Dan kasnije, u utorak, 13. prosinca, Općina Viškovo darivat će svoje predškolce podjelom gotovo tisuću poklon-paketa Djeda Božićnjaka. Podjela darova bit će održana u sportskoj dvorani OŠ Sv. Matej od 16 do 18 sati.




– Naši najmlađi tom prigodom imat će priliku i podružiti se uz program i kreativne radionice koje će prirediti odgojiteljice viškovskih dječjih vrtića – najavio je zamjenik načelnice Denis Mladenić.


Ženski pjevački zbor Marinići 18. prosinca u 18 sati u Domu Marinići održat će tradicionalni božićno-novogodišnji koncert, na kojem će nastupiti i gosti, Ženski pjevački zbor Korezin Čavle, Dječji zbor Halubajčići Viškovo, Vokalna skupina Rose Volosko, Klapa Mistrage Viškovo, Vokalna skupina Zvir-Jelenje, KUD Halubjan, DVD Drenova i Joso Butorac. U petak, 23. prosinca uslijedit će božićno-novogodišnji koncert Limene glazbe Marinići, koji počinje u 20 sati u Domu hrvatskih branitelja.


Tradicionalna blagdanska marenda bit će upriličena na Badnjak od 11 sati kod crkve sv. Mateja, a glazbeni božićni ugođaj bit će upotpunjen nastupom KUD-a Halubjan i ženskog benda Le Chicks. U večernjim satima u crkvi sv. Mateja bit će održan program božićnih pjesama »Djetešce nam se rodilo«, u izvedbi župnog zbora Nebeske iskrice i gostiju iz Riječkog tamburaškog orkestra Željezničar.