Donatorska večera

Rotary club Kastav prikupio sredstva za dvije godine edukacije djevojčice s Down sindromom

Slavica Kleva

Ivica Lukanović / Foto Sergej Drechsler

Ivica Lukanović / Foto Sergej Drechsler

Rotary club Kastav uz pomoć prijatelja prikupio je sredstva dostatna za dvije godine edukacije djevojčice koja se pak članovima zahvalila simpatičnom video snimkom



Rotary club Kastav održao je prvu donatorsku večeru u restoranu hotela Kukuriku. Prikupljena sredstva namijenjena su terapiji rane intervencije petogodišnje djevojčice s Down sindromom ali i Udruzi Hureka.


U ugodnoj atmosferi uz jela chefa Nenada Kukurina i vina Ivana Damjanića i Dejana Plovanića, članova kluba, uživalo je pedesetak prijatelja iz Opatije, Rijeke i Zagreba.


Predsjednik Rotary cluba Kastav Ivica Lukanović, sa zadovoljstvom je objavio da je Rotary club Kastav uz pomoć prijatelja prikupio sredstva dostatna za dvije godine edukacije djevojčice koja se pak članovima zahvalila simpatičnom video snimkom.




Uz ugodno druženje i razmjenu iskustava, večer je uljepšao i vrhunski gitarist Frano Živković, stipendist Zaklade dr. Viktor Ružić.


– Snažan start je program Hrvatske udruge za ranu edukaciju Hureka koji omogućava djeci s teškoćama u razvoju, Sy.Down, autizam, cerebralna paraliza, spina bifida i dr. uspješniju inkluziju u redovni školski sustav.


Program se temelji na osnaživanju roditelja, kao ključnog čimbenika u razvoju djeteta, na način da stručni tim “Snažnog starta” pruži sva potrebna znanja i upute za samostalan i svakodnevan doprinos napretku djeteta.


Razvija se proteklih pet godina i jedan je od najnaprednijih programa takve vrste u Europi, kazala nam je Larisa Porčić Filipaj, savjetnica roditelja u programu Snažan start”.


– Program je temeljen na preporukama neuroznanosti i usklađen sa suvremenim principima rane edukacije kakvi se provode u razvijenim zemljama svijeta. Stoga neizmjerno zahvaljujemo Rotary clubu Kastav koji je održao svoju prvu donatorsku večeru u povodu prikupljanja donacija za Udrugu Hureka.


Uvijek se radujemo kada se lokalna zajednica okupi oko naše djece kojoj je potrebna pomoć jer djeca su naša budućnost i naša odgovornost.


Poput naše Riječanke Rite i mnoga druga djeca diljem zemlje čekaju svoju priliku, stoga vas i ovom prigodom pozivamo da se uključite i donirate sredstva za Snažan start, poručila je Porčić Filipaj na donatorskoj večeri.